www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 juli 2008

Hoge kwaliteit fotowedstrijd kermis Tilburg

Hoge kwaliteit fotowedstrijd kermis

De Kermisacademie organiseerde dit jaar een fotowedstrijd op de website www.tilburgsekermis.nl. Wie is het beste in staat om het kermisgevoel op de gevoelige plaat vast te leggen? Met vijftig inzendingen maakte de fotowedstrijd een vliegende start. Uiteindelijk heeft de jury drie winnaars gekozen. De winnende foto's zijn te bekijken op www.tilburgsekermis.nl en www.tilburg.nl.

Prijswinnaars

1e prijs, een dinerarrangement voor twee personen in Tilburg: Kinderen geconcentreerd bezig bij schuifspel, Familie Van der Vlugt uit Tilburg. Jury: "Dit is een goede compositie. Er is op een juiste manier gebruik gemaakt van het aanwezige licht. Het mooie is dat je ziet dat de kinderen erg geconcentreerd bezig zijn. Deze foto is met een eenvoudige camera gemaakt. Techniek is dus niet bepalend voor een goede foto, maar het inschatten van het moment."

2e prijs, Tilburgs fotoboek van Dolph Cantrijn: Avondfoto van het Europarad met in de achtergrond de kerk op de Heuvel, Kevin Smeekens uit Tilburg. Jury: "Dit is een typische Tilburgse foto. Een zeer herkenbaar plaatje. Hij heeft ook het juiste moment qua licht te pakken. Verder is het geweldig om al die levendigheid op de voorgrond te zien."

3e prijs, Kermisboek van Lauran Wijffels: Creatieve foto van de Booster Maxxx, Wim van Es uit Meppel. Jury: "Dit is een doordachte foto. De mogelijkheden die de fotografie biedt zie je terug in dit plaatje. Voor de rest mooie kadering en kleuren."

De jury heeft uit alle overige fotos van de website tilburgsekermis.nl nog een eervolle vermelding geselecteerd: bungeejump met slecht weer, Johan Boutkamp uit Tilburg. Jury: "Een zeer karakteristiek foto. Je ziet een persoon omhoogspringen met daarboven de dreigende wolken."

Jury

De jury bestaat uit: -Dolph Cantrijn, freelance fotograaf in Tilburg. In 2007 winnaar fotowedstrijd National Geographic. -Egon van Hooft, freelance fotograaf in Tilburg. -Angeline Swinkels, grafisch ontwerper en in examenjaar Fotoacademie. -Joost Möller, wethouder (kermis).

Workshop fotografie - Kennis over de kermis is overal aanwezig, maar onder de noemer 'Kermisacademie' worden die ervaringen gedeeld. In de kermisacademie staat centraal dat mensen iets kunnen leren over de kermis. Er worden bijeenkomsten, workshops, demonstraties, gastcolleges, tentoonstellingen en dus ook quizzen georganiseerd. De juryleden organiseren in de week voorafgaand aan de T-Parade (24 augustus) een workshop fotografie. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden via kermisacademie@tilburg.nl, ovv naam, adres, leeftijd en telefoonnummer.

Bron, Persbericht : Gemeente Tilburg
.

Terug