www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

31 juli 2008

Zomerkermis 2008 in de Alkmaarse Binnenstad

Vrijdag 22 augustus tot en met zondag 31 augustus 2008

Eind augustus is de kermis weer te vinden in de Alkmaarse Binnenstad. Dat wordt weer tien dagen lang zwaaien en zwieren en lekker smikkelen!

Nieuw dit jaar in Alkmaar én Nederland is de High Swing. Dit is een 60 meter hoge zweefmolen die voor het eerst in Alkmaar op de Kanaalkade staat. Er zijn wel andere hoge zweefmolens maar die zijn maximaal 50 meter hoog, en deze is dus weer hoger. Herinner je je het reuzenrad dat vorig jaar op de Alkmaarse kermis stond? Dat reuzenrad was 38 meter hoog, dan kun je wel een beetje nagaan hoe hoog de High Swing wel niet is! Ook nieuw in Alkmaar is een Spookhuis genaamd "Spuk", dit is een spookhuis van 14 meter hoog met daarin een soort 8-baan, deze staat ook op de Kanaalkade. En verdere vernieuwingen zijn de Snow Jet ( Kanaalkade) en het loopspookhuis in de St. Laurensstraat. Terug van weggeweest zijn de pony's in de Dubbele Buurt.

Ritprijzen - De maximale ritprijs voor vermaakzaken bedragen € 2,50 per persoon. Uitzondering hierop zijn de Booster en de High Swing, die mogen maximaal € 4,00 vragen. Dit komt doordat de rit relatief langer duurt en er minder mensen tegelijk mee kunnen. Voor kinderattracties bedraagt de maximale ritprijs € 1,50 per persoon.

Openingstijden kermis:

vrijdag 22 augustus 11.00 - 01.00 uur

zaterdag 23 augustus 11.00 - 01.00 uur

zondag 24 augustus 13.00 - 01.00 uur

maandag 25 augustus 14.00 - 01.00 uur

dinsdag 26 augustus 14.00 - 01.00 uur

woensdag 27 augustus 14.00 - 01.00 uur

donderdag 28 augustus 14.00 - 01.00 uur

vrijdag 29 augustus 10.00 - 01.00 uur

zaterdag 30 augustus 11.00 - 01.00 uur

zondag 31 augustus 13.00 - 24.00 uur

Op dinsdagavond 19 augustus om 19.00 uur ( Kanaalkade om 20.00 uur) start de opbouw van de kermis en maandag 1 september om 19.00 uur moeten alle attracties verwijderd zijn.

Programma - Wat is er tijdens de kermis nog meer te doen naast alle attracties? Vuurwerk kijken bijvoorbeeld! Je leest er meer over in het programmaoverzicht!

Kermisterrein in 2008 : Kerkplein en Canadaplein (gedeeltelijk) Sint Laurensstraat Gedempte Nieuwesloot (ook het gedeelte tussen Marktstraat en Kanaalkade) Hofplein / Dubbele buurt Kanaalkade, tussen de Paternosterstraat en de Gedempte Nieuwesloot.

Bereikbaarheid panden : Het gehele kermisterrein is vanaf dinsdagavond 19 augustus tot uiterlijk 1 september 19.00 uur afgesloten voor het verkeer. Op de Kanaalkade wordt aan de huizenkant een strook van 4 meter vrijgelaten voor de hulpdiensten. Veiligheid staat voorop! Ook op de Gedempte Nieuwesloot, Sint Laurensstraat en het Kerkplein wordt zoals gebruikelijk een strook vrijgehouden voor hulpdiensten. Deze stroken kunnen buiten de openingstijden van de kermis ook gebruikt worden om de winkels en de kermis te bevoorraden (voor de straten in het autovrije binnenstadsgebied blijven daarbij wel de reguliere laad- en lostijden van kracht – maandag t/m donderdag van 07.00 uur tot 11.00 uur, vrijdag’s tot 10.00 uur). Het trottoir op de Kanaalkade aan de kant van de huizen wordt zoveel mogelijk vrijgelaten. De Koningsweg wordt aan de zijde van de Gedempte Nieuwesloot afgesloten. Tijdelijk wordt de geslotenverklaring in westelijke richting opgeheven en kan men zowel in- als uitrijden via de Paardenmarkt. Hierbij wordt, teneinde onnodig zoekverkeer te voorkomen, wel het parkeerregiem op een bord aangegeven (parkeren vergunninghouders) en het bord L8 (doodlopende weg) geplaatst.

Parkeren : De parkeergarages Karperton, Kanaalschiereiland, de Vest en het parkeerterrein op de Paardenmarkt zijn normaal bereikbaar. Op de Koningsweg wordt het betaald parkeren tijdelijk omgezet naar parkeren voor vergunninghouders. Laden en lossen blijft hier altijd mogelijk. Het Doelenveld wordt voor een deel gereserveerd voor de auto’s van kermisexploitanten en verder mogen alleen vergunninghouders op het Doelenveld parkeren.

Openbaar vervoer : Tijdens de kermis worden de stads- en streekbussen die normaal gesproken over de Kanaalkade rijden omgeleid. Eerder werd door de kermisbond geopperd een pendelbus te laten rijden van De Meent naar het centrum. Alsemgeest: ‘Dat is zeker een interessante gedachte en een overweging waard. Op dit moment is er vanaf dezelfde locatie natuurlijk al de busroute 'Bus-on-line'. Deze vertrekt vanaf de Olympiaweg (nabij het wielerstadion) via Overstad (normaal gesproken Kanaalkade) richting de oostelijke ring Alkmaar. Bezoekers van de stad kunnen hun auto dus ook aan de rand van de stad parkeren en verder reizen met de bus.’

Geluidshinder : Om overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te voorkomen, zullen geluidsbegrenzers worden geïnstalleerd. Het geluidsniveau zal dusdanig worden afgesteld dat de geluidsbelasting op de gevel van de dichtstbijzijnde woning maximaal 81 dB(A) bedraagt. Voor aankondigingen en jingles en dergelijke zal een aanvullende begrenzer worden aangebracht waarmee het geluidsniveau incidenteel 5 dB(A) meer mag bedragen dan het muziekniveau. Daarnaast dient het geluid een half uur voor het einde van de kermis dus om 0.30 uur te stoppen met uitzondering van de laatste zondag waarop het geluid gelijk met de kermis om 24.00 uur stopt. Door deze maatregelen wordt de geluidsoverlast voor omwonenden zo veel mogelijk beperkt.

Verplaatsen Zaterdagmarkt : Op zaterdag 23 en 30 augustus wordt de waren- en biologische markt verplaatst naar de Laat, Ridderstraat en Koorstraat. Vanaf vrijdagavond om 19.00 uur wordt begonnen met het opbouwen van de marktkramen. De stadsbus kan vanaf vrijdagavond 19.00 uur tot zaterdag 20.00 uur geen gebruik maken van de Heul en de Laat.

Bron, overgenomen met officiële toestemming : Gemeente Alkmaar
.

Terug