www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

3 augustus 2008

Muziek, bier en kermis tijdens feestweek Beverwijk

02 augustus 2008 - BEVERWIJK - In de week van woensdag 13 augustus tot en met zondag 17 augustus 2008 vindt in Beverwijk de jaarlijkse feestweek plaats. Ook dit jaar weer een feestweek met een programma voor jong en oud. Op woensdagavond wordt de feestweek ingeluid met het traditionele ringsteken. De andere vaste onderdelen zijn er dit jaar ook bij: de kortebaandraverij, kermis, muzikale optredens en de wielerronde van Beverwijk.

Woensdag 13 augustus vindt het jaarlijkse ringsteken plaats. Het evenement start om 19.00 uur op de Zeestraat. Voorafgaand wordt een rondrit door Beverwijk met paarden met rijtuigen gehouden. De rijtuigen variŽren van een Zeeuwse kapkar, een Oostenrijkse koetsierswagen, een wagonette of een kaaswagen tot aan een Friese Sjees en een Prince Albert. Aan paarden zijn te bewonderen: Friezen, KWPN'ers, Haflingers, Fjorden en een Hackney. De rondrit start om 18.00 uur en voert langs de Harmonielaan, de Groenelaan, de Zeestraat, het Westerhoutplein, de Vondellaan, het Stationsplein, de Koningstraat, de Peperstraat, de Jacob van Deventerstraat, de Graaf Janstraat, de Schans, de Alkmaarseweg, de Plesmanweg, de Wijk aan Duinerweg en de Warande. Via het Westerhoutplein, de Duinwijklaan en de Groenelaan eindigt de rit op de Zeestraat.

De kortebaandraverij - Op donderdag 14 augustus is de kortebaandraverij. De harddraverij, die traditiegetrouw op de Breestraat wordt gehouden, trekt jaarlijks vele bezoekers. De eerste ronde is rond 13.30 uur. Waarschijnlijk eindigt de wedstrijd om 18.00 uur. De programmaís met alle relevante gegevens over de paarden en pikeurs zijn ter plekke verkrijgbaar. Er zijn voldoende loketten beschikbaar aan beide zijden van de baan, waar je op de paarden kun gokken.

De kermis - De kermis staat van 8 tot en met 17 augustus op het Meerplein. Het begint dit jaar al op vrijdag 8 augustus om 19.00 uur. Onder andere de spin, de breakdance, het reuzenrad en de booster staan op het plein. Op zaterdag 9 augustus brengen Palma en Eric uit het veelbesproken programma de Gouden Kooi een bezoek aan de kermis. Zij maken hun entree rond 20.30 uur.

De feestweek eindigt met de wielerronde, die voor de 29ste keer wordt gereden. Op zondag 17 augustus is de start en finish op de Breestraat. De renners rijden de rondes via de Breestraat, Peperstraat en Koningstraat.

Bron, overgenomen met officiŽle toestemming : Webregio
.

Terug