www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

12 augustus 2008

Eerste repetities Efteling-cast Sound of Music

Nieuwe Nederlandse productie vanaf 17 september in Kaatsheuvel De Efteling-cast voor de musical The Sound of Music is in de eerste week van augustus in Amsterdam met haar repetities begonnen. Ze worden begin september verplaatst naar Theater de Efteling in Kaatsheuvel. Daar is de Sound of Music vanaf 17 september te zien in een nieuwe, grootse Nederlandse productie. De galapremiére is op 28 september 2008. Producenten De producenten zijn Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment. De wereldberoemde musical is de meest succesvolle van het duo Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II. Ze is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal ‘The Story of the Trapp Family Singers’ door Maria von Trapp in 1949.

Hoofdrollen - In de nieuwe Nederlandse versie tekent Wieneke Remmers voor de rol van Maria, de novice die gouvernante wordt van de zeven kinderen van kapitein Von Trapp. Rein Kolpa is kapitein Von Trapp en Anouk Maas speelt oudste dochter Liesl.

Andere hoofdrollen worden gespeeld door Steven Colombeen als de jonge postbode Rolf, Koen Crucke in de rol van Max, Ellis van Laarhoven als Barones Elsa en Jackie van Oppen in de rol van Moeder Overste van het nonnenklooster.

Zeven kinderen- In de musical The Sound of Music spelen zeven kinderen een hoofdrol. De kinderen werden geselecteerd uit ruim 2000 kandidaten die zich hadden aangemeld voor de audities. Omdat kinderen niet altijd alle voorstellingen mogen meespelen, zijn er uiteindelijk zestig geselecteerd voor de musical. Deze kinderen zijn al de hele zomer met kinderregisseur Suzanne Heijne en zangcoach Ingrid Zeegers aan het repeteren in Amsterdam.

Creatieve team - Het creatieve team wordt aangevoerd door regisseur John Yost, die werkt met de vertaling en bewerking van Allard Blom. De muzikale supervisie ligt in handen van Ad van Dijk, die samen met Marco Braam de arrangementen maakte. Het geluidsontwerp is van Jørgen Verhaeren.

Weids en intiem - Het bijzondere decorontwerp, waarin zowel de weidsheid van de bergen als de intimiteit van het nonnenklooster gevangen wordt, is van Marjolein Ettema. Maya Schröder is verantwoordelijk voor het kostuumontwerp en voor het pruikenontwerp tekent Leendert van Nimwegen. Het lichtontwerp tenslotte komt van Marc Heinz. Wendy Verhappen is uitvoerend producent.

'Open eind voorstelling' - The Sound of Music opent het theaterseizoen 2008/2009 in de Efteling vanaf 17 september als een zogeheten Open Eind voorstelling. De kaartverkoop is vooralsnog opengesteld tot en met 4 januari 2009. Nieuw is dat een bezoek aan de musical gecombineerd kan worden met een bezoek aan het zomerseizoen van de Efteling.

Vierde productie - The Sound of Music is na TiTaTovenaar, Annie en Assepoester de vierde productie die in samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente wordt gepresenteerd.

Achtergrond - Op basis van de musical werd in 1965 de gelijknamige film opgenomen met Julie Andrews en Christopher Plummer. De film ontving 5 Oscars. De onvergetelijke musicalliedjes van het duo Rodgers and Hammerstein kregen een Oscar voor Beste Muziek. De musical speelt op dit moment met veel succes in het London Palladium.

Kaarten - Kaarten voor The Sound of Music in Theater de Efteling kunnen worden gereserveerd via tel: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), zeven dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur en via de website www.efteling.com.

Bron overgenomen met officiële toestemming Tourpress
.

Terug