www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

14 augustus 2008

Eigenaar Bobbejaanland aast op Busch Gardens en SeaWorld

EUROPA – VERENIGDE STATEN • 11-08-2008 • Parques Reunidos wil een bod uitbrengen op Busch Entertainment. De Spaanse pretparkengroep is onder meer eigenaar van het Vlaamse BOBBEJAANLAND. De tien parken van Busch Entertainment staan in de etalage na overname van moedermaatschappij Anheuser-Busch door de Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer InBev. Naast Parques Reunidos zouden ook het Britse Merlin Entertainment – bekend van Alton Towers, Legoland en Madame Tussauds – en zelfs Disney geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse pretparken.

Biergigant - De algemene verwachting is dat InBev de parken van Anheuser-Busch zal verkopen nadat de overname van de Amerikaanse biergigant – vooral bekend door het biermerk Budweiser – is afgerond. De banken van InBev peilen op dit moment de belangstelling. Als eerste meldde zich Merlin Entertainment. Onlangs sloot ook de Britse durfinvesteerder Candover, eigenaar van Parques Reunidos, zich aan bij de geïnteresseerden. Onder Parques Reunidos vallen diverse grote Europese attractieparken; naast Bobbejaanland ook Bonbon Land in Denemarken, Mirabilandia in Italië en Parque Warner in Spanje.

Tien parken - Busch Entertainment heeft tien pretparken in de Verenigde Staten: twee Busch Gardens-parken, drie SeaWorld-parken, vier waterparken en een park gethematiseerd rond de kinderserie Sesamstraat. Recent werd een overeenkomst bereikt over de uitbreiding van Busch Gardens Europe in Williamsburg (Virginia) met een Sesamstraat-themazone. De tien parken zijn naar verwachting tussen 2,5 en 4,5 miljard dollar waard. Parques Reunidos overweegt een bod uit te brengen van 4,5 miljard dollar.

Interesse van Disney - De Britse krant Mail on Sunday meldt dat ook Disney in de race is voor parken uit de Busch Entertainment-groep. The Walt Disney Company zou vooral interesse hebben in SeaWorld en de twee aanverwante parken in Florida. SeaWorld ligt op een steenworp afstand van Walt Disney World. Ingewijden schatten de prijs van het kroonjuweel uit de Busch-groep – waartoe naast SeaWorld ook zeedierenwaterpark Discovery Cove en waterpark Aquatica behoren – op 1,5 miljard dollar. De verkoop van Busch Entertainment zal pas in november worden afgerond.

Bron, overgenomen mét officiële toestemming : www.parkplanet.nl
.

Terug