www.hullygully.nl

Copyright www.hullygully.nl

NIEUWS

30 september 2008

Max Trucks van Rudi van Gorp

Convoy baan Max Trucks heeft een nieuwe eigenaar. Naast de bekende buggiebaan exploiteert de familie Rudi van Gorp nu ook de Max Trucks.

29 september 2008

Lezingenmiddag Kermis Tussen Kerk en Kroeg

Heemkundegroep de Mierden organiseert als opening van het evenement Kermis tussen Kerk en Kroeg een lezingenmiddag op 10 oktober a.s. in café-zaal de Bijenkort (Myrthaplein 8) te Hooge Mierde. Tijdens deze middag zullen diverse facetten die te maken hebben met dit evenement en bijbehorende expositie aan bod komen. De lezingen zijn 'de archeologie van de (late) Middeleeuwen in de kempen van Drs. Nico Arts, 'van hoog en paars tot laag en grauw. De pastoors in Noord-Brabant 1400-1570 van Prof. Dr. Anoud Jan Bijsterveld (Universiteit van Tilburg) en 'de schuurkerken in Noord Brabant van Prof. Dr. Peter Nissen (Universiteit van Tilburg). Na de lezing volgt er een discussie. Het programma start om 12.30 en eindigt om 16.00 uur. De kosten voor het bijwonen zijn 7,50 euro per persoon. Belangstellenden kunnen zich opgeven via telefoonnummer013-5091755 of per e-mail aanmelding@hkgdemierden.nl

Bron : persbericht Kermis tussen Kerk en Kroeg

Brachiosaurusu Gaiapark verhuisd

Op 18 oktober verhuist de 14m hoge Brachiosaurus van de speeltuin van GaiaPark naar zijn nieuwe onderkomen in de DinoDome. De DinoDome - een 2.500 m² grote indoor speelvoorziening die geheel in het teken staat van de grootste dino’s die ooit deze aarde bevolkten - opent voorjaar 2009 zijn deuren voor het grote publiek. Spelenderwijs kunnen kinderen in de DinoDome ontdekken hoe groot en bijzonder deze reuzen zijn geweest.

Bron : Nieuwsbrief Gaia Park

Nieuwe directeur Walibi World

Maandag 15 september 2008 is Mascha van Till-Taminiau gestart als de nieuwe directeur van Walibi World. Zij neemt de taken over van Jan Reuvers, die zich volledig gaat richten op zijn functie als directeur van de Regio Nederland binnen Compagnie des Alpes.

Bron : persbericht Walibiworld

Alton Towers in kerstsfeer

Het Engelse pretpark Alton Towers heeft aangekondigd de kerstdagen niet ongemerkt voorbij te laten gaan in het Alton Towers Resort. Rendieren worden gevoerd en SantaClaus kan bezocht worden. Daarnaast zijn de attracties van Alton Towers Park open.

Bron : persbericht Alton-Towers

28 september 2008

Award voor Directeur Toverland

Caroline Maessen, directeur van Attractiepark Toverland in Sevenum, heeft 10 september jl. een Award, genaamd 't Pluumke (Pluim), van de Limburgse afdeling van RECRON, de vereniging van recreatieondernemers in Limburg, gekregen.

Bron : persbericht Attractiepark Toverland

Premiere Party grootste Halloween Event van Europa in Walibiworld

SLAM!FM en Veronica Magazine presenteren op 10 oktober 2008 de speciale première party van de Halloween Fright Nights in Walibi World. Van 18:00 uur tot 23:00 uur worden de bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd in de diverse Scareszones, Haunted Houses en Horror shows. Tijdens de première party zorgt SLAM!FM voor de beste beats met optredens van SLAM!FM dj’s en een live radio-uitzending van de Creepshow, met Mental Theo, Rob Toonen en special side kick Eddie de Clown. Voor de game liefhebbers lanceert EA Games de nieuwste horror game ‘Dead Space’. Naast alle activiteiten zijn ook de attracties geopend.

Walibi World organiseert dit jaar voor de negende keer de Halloween Fright Nights. Wie niet bij de première party aanwezig kan zijn, kan nog van 11 t/m 26 oktober, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 18.00 uur tot 22.00 een bezoek brengen aan hét horror event van Europa. Tickets zijn te koop via www.frightnights.nl. Première tickets zijn slechts € 20 en te koop via www.slamfm.nl en www.frightnights.nl.

Meer informatie: www.frightnights.nl

Bron : persbericht Walibiworld

Altweibersommer in Tripsdrill

Vandaag is er in Tripsdrill in Duitsland de 'Altweibersommer'. Bezoekers kunnen verschillende activiteiten verwachten deze dag. Zo is er een vierkamp tegen de kracht van een molen. Ook de Veteranenclub Berglen-Bretzenacker is aanwezig en organiseert activiteiten uit grootmoeders tijd.

Bron : persbericht Tripsdrill

27 september 2008

Kermis Rijswijk 2008

In Rijswijk is er kermis van 3 t/m 6 oktober. De attracties komen te staan bij winkelcentrum "In de Boogerd".

Zondag om 15.00 uur het Zandkasteel, maandag Eurodag.

Verwacht worden :

Grootvermaak : Autoscooter, Crazy Dance Machine,Glazen Doolhof, Pirates,

Kindervermaak : Draaimolen, Rally en Vliegtuigmolen

Spelen : Lucky Cranes,Lucky Duck,Kop van Jut, Pusher,

Consumptiewaren : Suikerspin,

Bron : www.kermiskorting.nl

26 september 2008

Slagharen sluit het seizoen schitterend en spectaculair af

Attractie- & Vakantiepark Slagharen sluit het seizoen 2008 groots af met een schitterende Miracle of Lights Parade. Tijdens de herfstvakantie (10 t/m 25 oktober) zal het attractiepark dagelijks van 10.00 uur tot 19.30 uur ’s avonds geopend zijn. De dagen worden iedere avond afgesloten met de Miracle of Lights Parade.

Zodra de schemering valt, wordt Attractie- & Vakantiepark Slagharen betoverd door miljoenen lichtjes. Diverse verlichte oldtimers, steltlopers van hoog niveau, gekostumeerde danseressen en fantasierijke muziek zorgen voor een miraculeuze afsluiting van de dag.

Voorafgaand aan dit spektakel kunnen de bezoekers de gehele dag onbeperkt genieten van de meer dan 40 attracties, de shows, de live-acts en de zwembaden.

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang.

Kijk voor meer informatie op www.slagharen.com

Bron : Persbericht : Attractie en vakantiepark Slagharen

25 september 2008

Kermis tussen Kerk en Kroeg genomineerd voor de Week van de Geschiedenisprijs 2008

Genomineerden Week van de Geschiedenisprijs 2008 bekend

[04-09] Anno heeft vandaag de tien genomineerden voor de Week van de Geschiedenisprijs bekend gemaakt. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Nacht van de Geschiedenis op zaterdag 18 oktober 2008 in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

De genomineerden voor de Week van de Geschiedenisprijs 2008 zijn: Archief Eemland in Amersfoort met Uw mooiste verhaal; Tresoar en de PABO's van Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en Stenden Hogeschool met Ferhalen fan Fryslân, Museon in Den Haag met Hollandse verhalen aan de waslijn; Watersnoodmuseum in Ouwerkerk met Verhalen over de Watersnoodramp van 1953; Volksbuurtmuseum Wijk C in Utrecht met ‘Vodduh’; Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag met Familieverhalen van Nederland; Historisch Platform Venray met Zwetsen in de Kroeg; Gemeentearchief Rotterdam met het Kampioenschap Sterke Verhalen Vertellen; Stichting cultuurhistorische evenementen HKG de Mierden met de middeleeuwse jaarmarkt ‘Kermis tussen Kerk en Kroeg’; Verleden van Groningen met speciale treinreizen door het Groninger landschap.

De Week van de Geschiedenisprijs bestaat uit een cheque van €5.000, gratis deelname aan een tweedaagse workshop en een bronzen beeld. Tussen 15 september en 5 oktober worden filmpjes van de voorbereidingen van de tien genomineerde activiteiten op www.weekvandegeschiedenis.nl geplaatst. Tussen 11 en 18 oktober rijdt de Week van de Geschiedenis-bus met de jury naar de genomineerde instellingen om hun activiteit te beoordelen. De jury van de Week van de Geschiedenisprijs 2008 bestaat uit Richard Hermans, directeur van Erfgoed Nederland; Siebe Weide, directeur van de Museumvereniging; Jan-Ewout van der Putten, directeur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken; Ineke Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur; Chris Groeneveld, directeur van Anno en Tom van der Aalst, directeur en streekarchivaris van Streekarchief Land van Heusden en Altena. Het Streekarchief won in 2007 de Week van de Geschiedenisprijs.

Meer informatie over de Week van de Geschiedenisprijs

Bron Website : Week van de Geschiedenis

Meer informatie : www.kermistussenkerkenkroeg.nl

25 september 2008

Kermis Bavel blijft op Kerkplein

door Liesbeth de Jong -

BAVEL - De Bavelse kermis blijft definitief op het Kerkplein. Dat heeft de gemeente besloten na een proef die vorig jaar is gehouden. Wethouder Janus Oomen opent de vierdaagse kermis komende zaterdag.

'De kermis hoort onder de kerktoren'. Die uitspraak was enkele jaren geleden te horen na de Bavelse dorpsquiz. De gesprekspartners misten het nostalgische kermisgevoel van vroeger en spontaan werd toen het kermiscomité Bavel geboren.

"We gingen samen strijden voor de plek waar de kermis hoort te staan, in de kern van het dorp, onder de kerktoren. Enige jaren later is het een feit. Het was een kwestie van een lange adem", zegt comitélid Jac van Gils. Medio mei gaf de gemeente Breda het groene licht, na de proef van vorig jaar en de positieve reacties daarop.

De kermis heeft dit jaar dertien attracties, dat zijn er twee meer dan vorig jaar. Er is ook meer ruimte omdat de parkeerstrook achter de bomen op het Kerkplein bij de kermis wordt betrokken.

Dit jaar rijdt ook het kermistreintie weer, een attractie uit vroeger jaren. Het fungeert tevens als verbinding tussen de kern van Bavel en de wijk Nieuw Wolfslaar. Daar wonen veel jonge gezinnen, en het comité vindt het belangrijk om ook deze inwoners van Bavel te betrekken bij de kermis. Zaterdag om half twee zal het treintje het eerste rondje maken met aan boord wethouder Oomen.

Na dit succes gaat het comité niet op zijn lauweren zitten Het kijkt al weer verder en wil in de toekomst wellicht het kermisgevoel nog verder verspreiden. "De kermis moet weer een dorpsfeest worden", zegt Van Gils. "De kinderen in de draaimolen en de ouders aan de zwier in de naastgelegen horecazaken."

De kermis in Bavel duurt tot en met 30 september. Bron : BN/De Stem

25 september 2008

Dvd's Den Bosch 2008 en Noord-Holland 2008

Bij www.kermisdvdshop.nl
zijn twee nieuwe dvd's verschenen. Deze keer over de kermissen van Den Bosch en diverse kermissen in Noord-Holland.

25 september 2008

Oostendse oktoberfoor

van 3 tot en met 29 oktober is het Oostende oktoberfoor. De kermis vind plaats in het centrum op het Wapenplein, Groentemarkt, Mijnplein en Petrus en Paulusplein

De oktoberfoor duurt dit jaar 2 dagen langer, tot en met woensdag 29 oktober. ( 2 dagen extra met de schoolvakantie ) als compensatie gaan we de foor op zaterdag 25 en maandag 27 ( heksenmaandag ) in een Halloween decor steken. De attracties worden versierd en de forains en hun personeel worden gegrimeerd. Ook zal er rand animatie rond de foor worden voorzien.

Verwacht worden de volgende attracties :

Grootvermaak : Reuzenrad (Bvba Gigant), Afria-Jungle (Anita Bodet), Spiegeldoolhof (Luc Cattin), Simulator (Viktor Debruyne), Tokio Express (Johan Deville), G-Force (Réne Lauwers), Polyp (René Lauwers), Breakdance (Yolanda Greif), Spookkasteel Marco Rosa), Take Off (Philippe Schmitt), Bidule (Steve Severeyns), Discovery (Steve Stappers), AUtoscooter (Jozef Steenjhuyzen),

Kindervermaak : Buggy (Joyce Bodet), Kindermolen (Jean-Pierre Daelman), Kindermolen (Stephan Doop), Circuit 2000 (David Neders), Kindermolen (Guy Neders), Vliegmolen (Daniël Omloop), Paardenmolen (Rudy Rorive), Kindermolen (Johnny Schmidt), Bootjesmolen (Steve Vanbellinghen) en paarden (Willy Vandekerckhove)

Spelen : Tir (John Daelman), Visspel (Ronny de Cort), Tir Safari (Viktor Debruyne), Dobbelspel (Sandre Deceuninckx), RIngenspel (Patrick Dehoux), Tir (Bjorn Desmedt), Koordjetrek (Brigitte Dewijse), Pottenspel (Hubert Dwijse), flessen-tir (Walter Dortremont), Eurobal (Achiel Eeckhout), Kinderwiel (Bernard Fabian), Koordjetrek (André FLorens), Magnetenspel (André Florens), Pick ballon (Reginald Schmidt), Lunapark (Guido Herman), Lunapark (Nv de Paepe), Derbyrace (Norbert Manniën), Horoscope (Norbert Manniën), Handtassenspel (Tom Michielsen), Tombolaspel (Tom Michielsen), Buldozer (Anne-marie Peeters), Bulldozer (Anthony Peeters), Visspel (Johan Schmidt), Visspel (Rdgy Schmidt), LUnapark (Louis Semay), Lunapark (Walter Semay), Brandweerautomaat (Steve Severeyns), BOrdenspel (Fenna Slootmakers), Tir (Hector Stappers), Tir (Joëlle Thommis), Basketspel (Pierre Truyn), Schietkraam (Jozef Vandoorslaer), Tirfontein (Tom Vannieuwenhuyze), BOogschieten (Martine Verbeke), Tombola (Willy Verstraeten), Skeeball (Jozef Vervest), Ballenspel (Gisele Willems),

Verkoopzaken : Gebakkraam (Alfred Allen), Cocktailbar (Nancy Dewingaerden), Suikerspin (Amelie Herman), Gebakkraam (Boris Hoteye), Gebakkraam (Francois Lainez), Suikerspin (Jean Neders), Gebakkraam (William Pauwels), Katicoy (Philippe Schmitt), Gebakkraam (Gino Stappers),

Bron : Patrick Dulsster, Plaatsmeester Kermis Stad Oostende, Gemeente Oostende

NIEUWS

24 september 2008

Kermis Hasselt : Kermis voor St.-Lambertus

De kermis die wij nu kennen is gegroeid uit het houden van jaarmarkten ter ere van de voornaamste heilige van een woonplaats. Voor de septemberfoor is dat Sint-Lambertus. Hij wordt ‘gevierd’ op 17 september. Deze heilige bepaalt nog steeds de datum van de kermis. Als 17 september in een weekend valt, start de kermis datzelfde weekend. Als de 17de in de week valt, begint de kermis het volgende weekend.

PUUR KERMIS

De jaarlijkse septemberfoor komt er weer aan. Van 20 tot 28 september staan niet minder dan 187 attracties, waarvan o.a. 28 eetkramen, 26 kindermolens en –attracties, 56 vis- en pottenspelen, 3 jetonspelen, 12 grote attracties en 16 amusementshallen op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan. Je vindt er alles wat bij een heuse kermis hoort: traditionele kinderattracties, eetkraampjes, supersnelle draaimolens, schietkramen, … Ook dit jaar kan je tijdens Hasselt kermis genieten aan zeer democratische prijzen.

NIEUWE ATTRACTIES :

- Go-karting van Alain Vanbesien en River Rafting (waterglijbaan) van René Bufkens.

BEZOEKERS :

In 2007 beleefden zo’n 300 000 mensen plezier op Hasselt kermis. Daarmee is de septemberfoor één van de grootste evenementen van het jaar. (Rimpelrock : 55 000 bezoekers, Pukkelpop : 152 000 bezoekers op 3 dagen, Theater op de Markt : 100 000 bezoekers verspreid over 4 dagen). De kermis staat nog steeds garant voor plezier voor jong en oud. De liefhebbers kunnen zich uitleven op de vele attracties, de genieters kunnen al slenterend langs de foorkramen de sfeer opsnuiven.

OPENING KERMIS :

Op zaterdag 20 september om 15 uur trekken de burgemeester en schepenen, leden van het Koninklijk feestcomité en foorcomité samen met de pers Hasselt kermis officieel op gang.

VUURWERK :

Naar goede gewoonte wordt Hasselt kermis ook dit jaar op gang geschoten met een spetterend vuurwerk aan de kanaalkom, met als titel: "singing in the sky" Het stadsbestuur en het Koninklijk feestcomité nodigen iedereen uit om op zaterdag 20 september om 21 uur het schouwspel mee te maken. De Hasseltse lucht zal het decor zijn van een prachtig lichtspel uitgevoerd door de vuurwerkmakers Vangelabbeek. Na het vuurwerk (21.30 uur) is er een kermisbal in Hotel Holiday Inn met spetterende muziek. DJ ‘s Robert en Rikky zullen voor de nodige ambiance zorgen. Inkom gratis. Info : Marijke Kerremans, dienst cultuur, tel. 011-23 95 56

DINSDAG 23 SEPTEMBER – KERMISDINSDAG :

Op kermisdinsdag zal het de marktbezoekers opvallen dat de markt die ze wekelijks bezoeken grotere proporties heeft aangenomen. Tijdens de jaarmarkt verwelkomt de stad ruim 140 marktkramers en standwerkers die hun producten voorstellen en demonstreren. Kom dus zeker genieten van de gezellige kermis- en marktsfeer op dinsdag 23 september op het Kolonel Dusartplein te Hasselt van 8 tot 14 uur. Info : Ward Pauls, tel. 011-23 93 59

DONDERDAG 25 SEPTEMBER – FAMILIEDAG & MINDERVALIDEN : Familiedag betekent dat iedereen de hele dag tegen sterk verminderde prijzen op de attracties kan. Anderzijds trakteren de foorkramers op die dag ongeveer 1000 mindervaliden van Hasselt en omgeving op heus kermisplezier. Zij worden omstreeks 13.30 uur verwelkomd aan de hangaar van IWM (Willekensmolenstraat) waar ze al getrakteerd worden op een verrassingsgeschenkje. Vervolgens vertrekken ze –onder begeleiding van stadspersoneel en foorkramers- richting kermis voor een namiddagje dollen en genieten.

BEWAAKTE FIETSENPARKINGS : Laat je niet alleen rondzwieren en zwaaien op de kermis, maar beweeg ook zelf! Kom gezond en milieuvriendelijk met de fiets naar Hasselt Kermis. Op het Groenplein, Kolonel Dusartplein en Capucienenstraat zorgen de stadswachten voor een gratis bewaakte veilige fietsenstalling. Je hoeft dus niet de halve stad te doorkruisen op zoek naar een autostaanplaats.

PARKEERMOGELIJKHEDEN In Hasselt bevinden zich op wandelafstand van de kermis een 3000-tal gratis parkeerplaatsen (Kanaalkom, Vildersstraat, zwembad,...). Maar woon je binnen een straal van 5 kilometer dan raden we je aan om een "wijze Hasselaar" te zijn en te kiezen voor duurzame mobiliteit. Er zijn tal van gratis bewaakte fietsenstallingen en ook met het gratis openbaar vervoer geraak je tot pal voor de kermis. Meer info : Dienst Mobiliteit, T 011-23 93 61

FRIET & RIDE

De 'Friet & Ride' die vorig jaar geïntroduceerd werd op Hasselt kermis was een succes en kent dit jaar een vervolg. De 'Friet & Ride' moet vermijden dat je naar een parkeerplaats moet zoeken om gewoon snel een frietje, een pak smoutebollen of ander lekkers te kopen op de kermis. Er zijn twee locaties voorzien : de hoek van het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan aan het hotdogkot en de hoek van de groene boulevard en de Congostraat. De 'Friet & Ride'-zone is uniek in zijn soort en kan een tiental auto’s herbergen. Automobilisten kunnen op een speciale strook hun wagen maximaal een half uur parkeren.

MILIEUCHARTER Voor de organisatie van een propere kermis zal er een milieucharter ondertekend worden door de kermisexploitanten en de stad Hasselt. Een greep uit de afspraken die onderling gemaakt werden : 1. Om het zwerfvuil te verminderen plaatsen de exploitanten zelf een vuilbak aan hun kraam die regelmatig geledigd wordt. De stad zal zelf bijkomende vuilbakken en –containers voorzien. De vuilbakken worden 2 keer per dag geledigd. 2. De vuilzakken worden na sluitingsuur door de uitbaters langs hun kraam geplaatst. 3. Voor de opening van de 1e kermisdag zal ’s zaterdags het papier en karton gescheiden worden opgehaald als ook het restafval wat is ontstaan bij het uitpakken en installeren van hun kraam 4. Elke dag zullen de straten gereinigd worden. De exploitanten moeten obstakels verwijderen zodat de veegwagen en reinigingswagens makkelijk door kunnen. en 5.Tijdens de kermisdagen wordt elke morgen volgende afvalstoffen gescheiden opgehaald:

VEILIGHEID

Zowel stadsbestuur als foorkramers ijveren voor een aangename en veilige kermis. Zo zal op zaterdag, 20 september, een algemene veiligheidscontrole gebeuren met speciale aandacht voor gasinstallaties, bewegende toestellen en molens, elektrische aansluitingen, etc. Ook op vlak van openbare orde en verkeersveiligheid rond de kermis worden de nodige inspanningen geleverd. Er zijn voordurend geuniformeerde en niet geuniformeerde politiemensen aanwezig op en rond de kermis zodat dit evenement fijn kan verlopen.

WEERSVOORSPELLING

Omdat kermisplezier een beetje staat en valt bij het weer, durven we al eens vooruit te blikken. Zoals het er nu naar uit ziet houden we het droog, maar het zal een jas frisser worden.

Bron : Persbericht Gemeente Hasselt

23 september 2008

Kerstmarkt As

Op 20 december is er een kerstmarkt in As aan de Dorpsstraat

Bron : Gemeente As

22 september 2008

Kermis Heerhugowaard

Van 26 t/m 28 september is er kermis in Heerhugowaard. De attracties staan op het Raadhuisplein

Grootvermaak : Autoscooter, Crazy Safari, Vliegtuigmolen,

Kinderattracties : Draaimolen, Bungee Trampoline,

Spelen : Bloemenspel, Eendjes Vissen, Giant Balco, Lucky Cranes, Mini Pusher,

Verkoopzaken : Ben's Oliebollen, Suikerspin,

Bron : overgenomen met officiële toestemming www.kermiskorting.nl

20 september 2008

Kermis Doornenburg

In Doornenburg is er kermis van 20 t/m 23 september. De attracties komen te staan op het plein nabij het ontmoetingscentrum en aangrenzende straten.

Grootvermaak : Autoscooter, Rups en Twister,

Kinderattracties : Minicars

Spelen : Eendjes Vissen, Pusher,Touwtje trekken, Lucky cranes en voetbalspel

Verkoopzaken : Gebakkraam en Nougatkraam,

Bron : overgenomen met officiële toestemming www.kermiskorting.nl

19 september 2008

Kermis Enkhuizen

In Enkhuizen is er kermis van 18 t/m 21 september.

Op vrijdag om 19.30 een 'meet en greet' met Ferri Somogyi (Rik uit GTST).

Grootvermaak : Autoscooter, Dinoride en Heartbreaker

Kinderattracties : Circus en Kinderdraaimolen,

Spelen : Bussen gooien, Grijpkraantjes, Lucky duck,Schietsalonm, Skeeball en Touwtje Trekken

Verkoopzaken :Oliebollen, Snoepkraan en Suikerspin,

Bron : overgenomen met officiële toestemming www.kermiskorting.nl

18 september 2008

Wijzigingen bij Kermis Gilze en Najaarskermis Rijen

Ook dit jaar vele vertrouwde attracties op de kermis van Gilze en de Najaarskermis van Rijen. Opvallend is dat er ten opzichte van vorige jaren er de nodige wijzingen zijn bij deze kermissen.

Allereerst zal er dit jaar geen balco rotor meer verschijnen op beide kermissen.

Daarentegen zal er zowel in Gilze als in Rijen er een loopspookhuis en een eendjesvissen kraam komen.

De kermis in Gilze krijgt verder een andere opstelling.

In Rijen wordt de kermis uitgebreid met het grasveld en zal ook een Booster en Chamonix rups aanwezig zijn.

De kermis in Gilze vind plaats van zondag 5 oktober tot en met dinsdag 7 oktober én zaterdag 11 oktober en zondag 12 oktober

De najaarskermis in Rijen vind plaats van zondag 19 oktober tot en met dinsdag 21 oktober én zaterdag 25 en zondag 26 oktober.

Bron : exploitanten kermissen Gilze en Rijen

17 september 2008

Kindermolen, frituur en andere attracties gevraagd

Lilian Debruyne, kermisplaatser voor de gemeente As organiseerd vanaf dit jaar ook de kermis Statiewijk Niel-bij-As.

Daarom is ze nog dringend op zoek naar een kindermolen of een andere attractie bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Ook een frituur zou van harte welkom zijn.

Kortom, alle andere attracties zijn welkom.

Deze kermis gaat door op zaterdag 20 en zondag 21 september 2008.

Geïnteresseerden kunnen contact nemen met: Liliane Debruyne, technische dienst, gemeentebestuur As, Oud Asserweg 2 te 3665 As (B).

Tel & fax: 089-65 71 90

e-mail: technischedienst.as@scarlet.be

Bron : Gemeente As - België

16 september 2008

Laatste dag kermis Reusel

Laatste dag kermis Reusel

16 september is de laatse dag van de Reuselse kermis

Op het Marktplein zijn de volgende attracties te vinden : No Limit XXL (A. Harms), Cakewalk (J. Reemer), Heartbreaker (J. van Eijk0), Volcano Power (E. Reijbroek), Draaimolen (J. Welman), Zweefmolen (G. Eeringa), Kop van Jut (C. van der Laan), Kamelenrace (P. Verwijk), Schiettent (H. Hoefnagels), Grijpautomaten (M. Dörenberg), Big One (M. Dörenberg), Jackpot (J. Dörenberg-Wegkamp), Verkoop Loempia's (T. Bui-Nguyen) en Rad van Avontuur (Hulp in Nood Reusel).

Op het kerkplein staan de Polyp (A.van der Veen), Bootjesmolen (G. Eeringa), Ijsverkoop (A. Louwers), Hollandse Gebakkraam (R. Meurs), Autoscooter (R. Pieper), Boksbal (H. de Voer), Verkoop suikerspin/popcorn (F. Hinzen), VIskraam (W. van Wijk), Lijntrekspel/Eendjes Vissen (P. Brunselaar), Rolbalspel (A. Souilljee) en Snoepverkoop (Stichting Jeugdbelangen Reusel),

Bron : Peter Swaanen,Gemeente Reusel-de Mierden

15 september 2008

Kermis Veghel

Van 19 t/m 24 september is er kermis in Veghel. De attracties komen te staan op het Stadhuisplein, Meijerijstraat, Meijerijplein, Hoofdstraat, Molenwieken en de Markt.

Vrijdag 19 september officiële opening kermis

Zondag 21 september : Braderie van 12:-- topt 20:00 uur

Maandag 22 september : 19.00 Uitdelen van gratis voetballen

Dinsdag 23 september : 19.00 uur Het Zandkasteel

Woensdag 24 september 22.30 uur Vuurwerkshow

Grootvermaak : Autoscooter, Booster, Breakdance, Bungee, Crazy Dance Machine, Fun Factory,Hyper,Pirates,Polyp,Reuzenrad,Shake & Roll,Techno Dance,X-factory,

Kinderattracties : Draaimolen, Familieachtbaan, Kinderdraaimolen,Kindervliegtuimolen, Rudi der Vampire,Rally,Jump Zone,

Spelen : Bussensport, Crazy Cranes, Eendjesvissen,Kamelenrace, Kop van Jut, Lucky Duck,Penalty Shot,Pusher,Boogschieten,Skeeball,X-treme Cranes,

Verkoopzaken : Hollandse gebakkraam,Poffertjeskraam,Reizende Oliebollenbakkerij,Snacks, SNoep, Suikerspin,

Bron : overgenomen met officiële toestemming www.kermiskorting.nl

14 september 2008

Kermis Terneuzen

Terneuzen - Vanaf vrijdag 12 september 16.00 uur tot en met zondag 21 september 19.00 uur is het weer kermis in Terneuzen. De feestelijke opening van de kermis vindt plaats op vrijdag 12 september om 16.00 uur. Op ludieke wijze zal wethouder Adhemar van Waes de kermis officieel openen.

Voorafgaand hieraan vindt om 15.00 uur een samenkomst plaats met de kermisexploitanten in het poffertjeskraam op het Stadhuisplein.

Tijdens de kermis in Terneuzen kan men op de Markt, het Stadhuisplein en omgeving terecht bij de bijna dertig attracties. Daarnaast is er zaterdag 13 september een optreden van de percussiegroep 'Hardslag'. Woensdag 17 september komen de twee balonnenclowns Niek en Wallie naar de kermis. Donderdag 18 september is het grote kortingsdag en zaterdag 20 september komen er weer enkele straatartiesten.

Ook dit jaar wordt natuurlijk de traditionele kermisloterij georganiseerd, waarmee vele mooie prijzen zijn te winnen. Zoals gebruikelijk is dit op de laatste zondag van de kermis, zondag 21 september.

Bron : overgenomen met officiële toestemming Blik op Nieuws

13 september 2008

Nieuw elan voor najaarskermis

DENEKAMP - Alleen de Missietent staat op zijn oude, vertrouwde plek op de parallelweg voor de Rabobank. Maarvoor het overige zal de najaarskermis van Denekamp zich dit weekeinde afspelen tegen een compleet nieuw decor. Want het Nicolaasplein is klaar en dat betekent dat de kermisexploitanten hun attracties hebben opgebouwd tussen de kerken en het nieuwe gemeentehuis.

In combinatie met de aanwezige horecazaken op het Nicolaasplein maakt het dat de verwachtingen bij de gemeente, de exploitanten en vooral ook bij het publiek hooggespannen zijn. Want de nieuwe locatie kan de kermissfeer alleen maar ten goede komen. En bovendien wordt er van uitgegaan dat de najaarskermis daarom meer volk dan ooit op de been zal brengen.

De verhuizing van de Markt naar het Nicolaasplein is voor de gemeente reden een feestelijke opening op touw te zetten. Niet alleen geeft burgemeester Kristen om 16.15 uur het startsein, er is ook een ballonnenwedstrijd aan verbonden. De kaartjes kunnen vanaf 15.45 uur bij het gemeentehuis worden ingevuld. Voor de drie kinderen wier ballonnen het verst terecht komen, zijn leuke prijzen beschikbaar.

De gemeente heeft de kermis voor de komende drie jaar weer verpacht aan de exploitanten. Voorwaarde voor beide partijen was dat de ritprijzen daardoor niet omhoog mochten gaan. En dat is ook niet het geval.

Eén van de trekpleisters is dit jaar weer het reuzenrad. Dat staat op een prominente plek op het plein. De overige attracties zijn er omheen gebouwd zoals de autoscooter, de draaimolen, de zweefmolen en ook een spectaculaire nieuwe attractie die recent op de Almelose kermis werd gepresenteerd.

Op de zaterdag is er veel meer te doen dan alleen de kermis. Dan staat traditiegetrouw de kinderrommelmarkt op het programma op de vertrouwde locatie op de Oldenzaalsestraat tussen gemeentehuis en interieurzaak Busscher. De ruimte tussen de Nicolaaskerk, Huize Keizer en het VVV-kantoor is dit jaar het decor van de 30ste Paarden & Ponymarkt. Deze markt is sinds 1977 niet meer weg te denken. Eén keer ging het evenement vanwege de MKZ-crisis niet door. De combinatie jaarmarkt en kermis zorgt voor extra gezelligheid en drukte in het dorp.

De aanvoer van de markt is via de kruising van Wilhelminastraat en Van der Heijdenstraat. Het marktsecretariaat is dit jaar gevestigd in het nieuwe VVV-kantoor terwijl het Podium als marktcafé zal fungeren.

De paarden- en ponymarkt is van 8.00 tot 13.00 uur. Vorig jaar werden ruim 200 paarden en pony's aangevoerd. De marktcommissie verwacht er dit jaar minstens zoveel. Er zijn weer aantrekkelijke aanvoerprijzen beschikbaar gesteld.

De kermis begint zaterdag om 10.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur.

Bron : overgenomen met officiële toestemming Twentse Courant Tubantia

12 september 2008

Miss wet-tshirt op kermis Reusel

door Tonny Peeters - woensdag 10 september 2008 - REUSEL - De Reuselse kermis krijgt komend weekeinde een pikant tintje: in discotheek El Sombrero wordt zondag namelijk het miss wet t-shirt evenement plaats. Dinsdag wordt in de Red Coral de 'Geiluh dinsdag' gehouden.

De kermis wordt zaterdag om 14.00 uur geopend door burgemeester Ingrid de Jong-Van den Heuvel. Zij wordt bijgestaan door Chico en Bella. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door Muziekvereniging Concordia. De kermis is zaterdag tot en met 1.00 uur geopend. Van zondag tot en met dinsdag duurt de kermis steeds van 13.00 tot 00.00 uur.

Discotheek El Sombrero begint zaterdagavond met een Super Saturday met dj Richard. Op zondag vanaf 20.00 uur is dan Miss wet t-shirt. De coverband Fragment treedt maandag op in de Reuselse discotheek. De entree is tijdens alle dagen gratis.

Disco Red Coral opent de zaterdag met DJ Boellie.

Bron : overgenomen met officiële toestemming Eindhovens Dagblad

11 september 2008

Kermis in de knel

woensdag 10 september 2008 - Jan Boots, zoon van een Alkmaarse fietsenmaker en directeur van de Nederlandse kermisbond draait er niet omheen. 'Zijn' kermis heeft het moeilijk. "Dit jaar stoppen zeker vijftig kermisfamilies met hun bedrijf. Te weinig publiek. Vooral in kleine kernen slaat de vergrijzing toe. De gezinnen worden kleiner, de senioren hebben de overhand, en opa en oma gaan alleen op zondagmiddag met hun kleinkinderen naar de kermis."

Dat de consument de hand op de knip houdt, maakt de zaken nog erger. Boots: " Dat heeft een psychologische achtergrond. Het publiek krijgt het ene negatieve bericht na het andere over zich uitgestrooid. Prijsverhogingen, rentestijgingen, ontslagen. Die verhalen moedigen niet aan om gezellig naar de kermis te gaan en daar je geld te laten rollen."

Vakanties, internet en sport zijn de grootste concurrenten van de kermis, weet Boots wiens bond de belangen behartigt van vijfhonderd exploitanten. "Je kunt je vrije tijd maar één keer besteden. Nu er zo veel mogelijkheden zijn, delft de kermis vaker het onderspit."

Daar komt nog bij dat de kermis in de loop der jaren zijn exclusiviteit is kwijtgeraakt. De Alkmaarder: "Zwieren en zwaaien is niet meer de verrassende sensatie is die zich maar één keer per jaar in de buurt aandiende. Het kind van vandaag gaat naar pretparken en megaspeeltuinen. Op de kleinste braderie staat tegenwoordig al een draaimolentje." Tel daarbij de stijgende dieselprijzen op die de transportkosten tot recordhoogte stuwen, de hoge verzekeringspremies en de klikmmende personeelskosten en het is duidelijk dat de branche in zwaar weer zit.

De strenge milieuregels helpen ook niet echt om uit het dal te klauteren. "Neem zo'n regel met milieuzones die bepaalt dat vrachtwagens van dertien jaar en ouder niet in binnensteden mogen komen. Om op hun staanplaatsen te komen, moeten ze een speciale ontheffing aanvragen. Kost vijftig euro per keer. Dat is dus een ordinaire belastingmaatregel."

Bovendien bepalen steeds meer gemeenten voor de exploitant wat die maximaal voor een ritje mag vragen. "In Best bijvoorbeeld mag een ritje in een kinderattractie niet meer dan tachtig cent kosten. Dan snap je toch dat exploitanten er de brui aan geven?" Michel Kuster, Vereniging Gemeentelijke kermisbeheerders (VGK) ziet deze veranderingen ook. " Er wordt weinig in nieuwe attracties geinvesteerd. Als er al geinvesteerd wordt, zijn het kleine attracties, die hebben lagere onkosten.''

Om het tij te keren pleit Boots voor meer samenwerking met plaatselijke winkeliers. "Gezamenlijke kortingsacties en spaarsystemen waarmee we de klant voor zijn winkel vasthouden en waarmee we diezelfde klant naar de kermis trekken. Als ze één kaartje cadeau krijgen, kopen ze er altijd een tweede bij voor broer of zus.

Ook de moderne techniek zou beter gebruikt moeten worden. ,,Het zou mooi zijn als de kermisbezoeker straks een plastic pasje kan kopen waarmee hij bij elke attractie één keer naar binnen kan. Met zo'n soort totale rittenkaart weet je als bezoeker van tevoren hoeveel geld je kwijt bent. Voor de exploitant is het voordeel dat ze er zeker van zijn dat iedere attractie wordt bezocht."

Door de donkere wolken die zich boven de kermis hebben samengepakt, ziet Boots echter ook lichtpuntjes opkomen. "Bij grotere kermissen in Brabant kan het publiek nu gratis parkeren op terreinen buiten de stad. Pendelbussen brengen de bezoekers naar de kermis in de binnenstad. Het publiek bespaart daarmee een dure parkeergarage."

Dat geld geven ze weer uit op de kermis. "Op de kermis in De Goorn kwam ik dit voorjaar een hele schoolklas tegen die langs de attracties ging. Met z'n allen in de zweefmolen. Die kinderen kwamen een dag later terug met hun ouders, zodat de kermis de ouderwetse ontmoetingsplek van het dorp was. Precies zoals de kermis dat hoort te zijn."

Bron : overgenomen met officiële toestemming Bn/De Stem

10 september 2008

Autoscooter exploitant Verspaget

Exploitant Verspaget, bekend van babyflug Kiki Cars', reist naast de Babyflug nu ook met een autoscooter. Deze autoscooter was te zien op de septemberkermis van Driel.

7 september 2008

Informatie gezocht over vandalisme buggies Ravels

De familie van Gorp werd op de kermis in Ravels (België) geconfronteerd met vandalisme aan hun buggiebaan. Onbekenden sneden kabels door van de attractie. De familie heeft er voor gezorgd dat de attractie toch open kon en kinderen volop konden genieten van de attractie.

De familie van Gorp wil heel graag achterhalen wie verantwoordelijk is (of zijn) voor deze daad. De familie is op zoek naar eventuele ooggetuigen en informatie die leidt naar het opsporen van de dader(s) van deze daad.

De familie is bereikbaar via telefoonnummer : 0475.48.41.90 (België) / 0032.475.48.41.90 (vanuit Nederland)

6 september 2008

Van reuzenrad tot Supermouse

ROOSENDAAL - De najaarskermis stond er gisteren nog wat somber bij, maar vanaf vandaag hebben bezoekers weer volop de tijd om te draaien, te gokken en te eten óf om Roosendaal van bovenaf te bekijken.

Het reuzenrad van maar liefst 40 meter hoog is een van de zeventig attracties, die het Tongerloplein, de Markt, de Kade en de Pater Damiaanstraat dit najaar tot 11 september vullen. Nieuw dit jaar is een nostalgische spiegeltent. Om 19.00 wordt de kermis geopend door wethouder Cees Lok, met aansluitend een optreden van zanger Starko.

Bron : overgenomen met officiële toestemming Bn/De Stem

5 september 2008

Zuidduits volksfeest in Wunderland Kalkar

'Oktoberfest' op 4 oktober in grootste Biergarten vlakbij huis Hotel- en attractiepark Wunderland Kalkar, net over de grens bij Arnhem, organiseert op zaterdag 4 oktober 2008 een traditioneel 'Oktoberfest'. Voor het van oorsprong Zuidduitse volksfeest worden de 2500 vierkante meter grote evenementenhallen omgetoverd tot de grootste 'Biergarten vlakbij huis'. Net als in Zuid-Duitsland zullen alle traditionele elementen volop aanwezig zijn: bier, bratwurst en blaasmuziek ontbreken niet en de muzikale omlijsting is geheel in stijl met een optreden van het duo Wüste Wüstensöhne, dat met een mix van internationale hits en bekende Duitse feestnummers de avond vult.

Alpenpower - Voor de nodige 'Alpenpower' tijdens dit '' Oktoberfest' zorgen DJ Ötzi Double en de Palemiger Spatzen! De DJ Ötzi hits „Hey Baby“ , „Anton aus Tirol“ en „Ein Stern, der Deinen Namen trägt“ genieten grote internationale bekendheid.

Dirndl en Lederhose - De dresscode laat zich raden: Dirndl en Lederhose. Wunderland Kalkar biedt voor het “Oktoberfest” all-in arrangementen aan vanaf € 15,00 per persoon, inclusief entree en alle drankjes van 21.00-02.00 uur.

Bron : overgenomen met officiële toestemming Tourpress

4 september 2008

Twee nieuwe topattracties op kermis Almelo

ALMELO - IJzingwekkende hoogten, G-krachten die je ingewanden van hun plaats drukken en bewegingen waarbij je binnen enkele seconden niet meer weet wat boven en onder is. De liefhebbers van heftig kermisvermaak komen de komende week in Almelo volop aan hun trekken, want de Booster Maxx en de Dominator maken hun opwachting in Almelo.

Gemeentelijk marktmeester en evenementencoördinator René Nollen wrijft zich in de handen. De twee attracties vormen het neusje van de zalm en waren nog niet eerder in Almelo te zien.

"Vorig jaar hadden we ook een Booster. Dat was een groot succes. Hij werd door de bezoekers van onze kermis uitgeroepen tot de leukste attractie. We hebben de exploitant gezegd dat hij mocht terugkomen, maar dat hij dan de Maxx mee moest nemen. Dat is namelijk de grote broer van de Booster."

De Apeldoornse exploitant liet zich dat geen twee keer zeggen, zodat de liefhebbers zich volgende week in Almelo 55 meter de hoogte in kunnen laten slingeren. Dat gebeurt met twee ronddraaiende armen met aan weerszijden een gondel waar acht personen in passen.

"De gondels halen snelheden van 120 kilometer per uur. Je ervaart krachten tot drie keer de normale zwaartekracht. Dat is heftig", zegt Nollen.

De Dominator, die dit jaar voor het eerst in Nederland is te zien en meteen de landelijke kermisprijs kreeg, lijkt wel iets op de Booster. Hij bestaat uit één 24 meter lange arm met aan het uiteinde drie afzonderlijk beweegbare gondels. In elke gondel passen vier personen, veilig opgeborgen achter een dikke beugel. Na enkele slingers gaat de arm met de draaiende gondels over de kop en verliezen de passagiers binnen de kortste keren hun oriëntatievermogen.

Nollen en zijn collega's hebben de attracties persoonlijk uitgezocht. "We gaan elk jaar verscheidene kermissen in Nederland langs om nieuwe attracties te bekijken. Dan praten we met de exploitanten, waarvan ik de meeste inmiddels persoonlijk ken. Nee, ik laat me niet snel verleiden in te stappen. Dan ben ik zo ziek, want dan doen ze het er om. Als ze willen lukt ze dat zelfs in een gewone draaimolen nog."

De Booster Maxx en de Dominator vormen samen met de Crazy Shake, die vorig jaar al te zien was, de top drie van de Almelose kermis.

Het zijn ook de enige attracties waarvoor een hogere ritprijs (maximaal vier euro, voor de overige attracties is dat 1,50 euro) is toegestaan, zegt Nollen.

"Dat kan gewoon niet anders. Het zijn installaties die miljoenen hebben gekost. Bovendien kunnen per rit betrekkelijk weinig mensen mee. We moeten de exploitanten wel toestaan meer te vragen. Anders komen ze gewoon niet."

Nollen benadrukt dat de kermis meer is dan het 'grote vermaak' van de topattracties.

"We willen een kermis voor mensen van 0 tot 80 jaar. Daarom is vorig jaar ook de palingkraam teruggekeerd. Al die verschillende kramen en attracties, van groot tot klein, maken wat de kermis is."

Almelo doet daarbij zijn best een positief beeld van de kermis te presenteren.

Daarin past het nieuwe beeldmerk waarin het onschuldig en vriendelijk ogende meisje Alke centraal staat. Het figuurtje zal in de toekomst vaak in het straatbeeld te zien zijn.

De gemeente heeft flink ingezet op de vriendelijke kermis. Zo is een op Alke lijkende pop gebouwd, die dinsdag de opening gaat opvrolijken. De hele promotiecampagne heeft zoveel geld gekost dat het afsluitende vuurwerk dit jaar vervalt

Bron : overgenomen met officiële toestemming TC Tubantia

3 september 2008

Kermis Beltrum 2008

Van 7 t/m 9 september is er weer kermis in Beltrum

Verwacht worden :

Grootvermaak : Autoscooter en Hollywood Star

Kindervermaak : Kinderdraaimolen

Spelen : Bussen gooien, lucky cranes, eendjes vangen, Pusher en Touwtje trekken,

Verkoopzaken : Gebakkraam,

Bron : www.kermiskorting.nl

2 september 2008

Ben naar de kermis geweest....

Ik was ff naar de kermis geweest... ook even flink doorgezakt.....zowat in alle kroegen nog iets gaan drinken.....je weet wel.

Hoe ik thuis ben gekomen weet ik niet meer goed, maar het is toch gelukt.

Bron ingezonden

1 september 2008

Bij kermis-dvd uitgever kermisdvdshop is weer een nieuwe dvd verschenen. Deze keer een dvd over de kermissen van Oosterhout en Oss.

Bron : www.kermisdvdshop.nl

Oudere berichten 2008

Back