www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

NIEUWS SEPTEMBER 2010

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 September 2010

Van klaverjassen tot katknuppelen

Vanaf vrijdag 1 oktober is het volop kermis in Sint Maartensbrug. Het feest begint met de kermisdisco voor de basisschooljeugd en klaverjassen voor de oudere jongeren. Tot en met dinsdag 5 oktober heeft het kermiscomité voor een gevarieerd programma gezorgd met als een van de hoogtepunten de maandagse playbackshow. ’s Middags voor de kinderen, terwijl ’s avonds de volwassenen het podium beklimmen. Het complete kermisprogramma is te vinden op www.kermissintbrug.nl

Bron : Dorpskrant de Uitkijk

29 September 2010

Kermismatinee Sint-Michielsgestel 2010

Afgelopen maandag vond de Kermismatinee plaats in Sint-Michielsgestel. Stichting de Gesselse Pomp organiseerde voor de vijfde maal de Kermismatinee. Dit jaar vond deze matinee plaats in een spiegeltent. Lenie Paashuis, Johan Paashuis, Piet Winkelmolen, Johan Paashuis en Marc Verhoeven waren enkele van de gasten. Foto's van deze kermismatinee zijn te vinden op Kermis van Toen.

Bron : www.kermisvantoen.nl

28 September 2010

Open Projectendag 3 Oktober

Op zondag 3 oktober is Museum Speelklok en het Restauratieatelier de gehele dag (tijdens reguliere openingstijden) GRATIS toegankelijk voor publiek. Deze gratis toegang maakt onderdeel uit van de “Open Projectendag”, waarbij 12 projecten van het subsidieprogramma ‘Kansen voor West’ hun deuren open stellen voor het publiek. Kijk ook op www.kansenvoorwest.nl voor meer informatie over het subsidieprogramma en het volledige overzicht van de deelnemende organisaties.

Bron : Nieuwsbrief Museum Speelklok

27 September 2010

Kermis in Roelofsarendsveen goed verlopen

Roelofarendsveen - De kermis in Roelofarendsveen is goed verlopen. Zowel de gemeente als de politie meldt een geslaagd en probleemloos verlopen feest. De toezichthouders van de gemeente hebben bij hun controles geen overtredingen geconstateerd. De toezichthouders letten onder andere op geluidsoverlast en openbare dronkenschap. Binnenkort wordt de kermisweek in zijn geheel geëvalueerd. Een woordvoerder van de gemeente houdt de mogelijkheid open dat er dan nog kleine problemen aan het licht komen.

Bron : Leidsch Dagblad

26 September 2010

Kermis Westervoort

Wethouder Arthur Boone verricht zaterdag 2 oktober de officiële opening van de Westervoortse kermis. Wat volgt zijn vier dagen van vertier in de attracties in de Dorpstraat en tijdens de feestmid-dagen en -avonden in de zalencentra waarbij artiesten als Robert Pouwels en Vinzzent hun opwachting maken. Op de Dorpstraat staan 32 attracties, waaronder enkele nieuwe zo-als een familieachtbaan, de snelheidsmolen Surfing en het kleuren-spel. “Er is voor elk wat wils”, aldus Albert Hoogenkamp, die na-mens de gemeente Westervoort de kermis organiseert. “Je kunt er met de hele familie naartoe.” De gemeente draagt ook op een andere manier bij aan de feestvreugde. Ze heeft kinderen gevraagd op een creatieve manier een kameel te knutselen.

Bron : Favroiet FM

25 September 2010

New Ferrari World ride details emerge

A new children's ride, Carousel, has been installed in the heart of the soon-to-open Ferrari World venue in Abu Dhabi.

Bron : Interpark

24 September 2010

Walibiworld zoekt monsters

Walibi World zoekt Monsters

Biddinghuizen 23 september 2010 – Op 4 oktober 2010 organiseert Walibi World een monsterloop. Hiermee probeert het park de grootste monstergroep ooit bij elkaar te krijgen. Iedereen wordt uitgedaagd om als monster verkleed te komen en een parcours te lopen. De monsters worden op diverse onderdelen getest door een professionele jury. De winnaars ontvangen twee vrijkaarten voor de première van de Halloween Fright Nights.

Iedereen, vanaf 16 jaar en ouder, kan zich via www.frightnights.nl inschrijven. Om mee te doen is het verplicht minimaal één monster kledingstuk te dragen en een masker of schmink. De monsters worden door een professionele jury beoordeeld op behendigheid, snelheid, op monsterlijk lopen en natuurlijk uiterlijk. Na afloop worden de winnaars bekend gemaakt. Honderd deelnemers winnen twee vrijkaarten voor de première van de Halloween Fright Nights op 15 oktober in Walibi World. De Halloween Fright Nights zijn op elke vrijdag, zaterdag en zondagavond van 16 tot en met 31 oktober 2010.

Bron : Persbericht Walibiworld

23 September 2010

Kermis in Ippendam

22 september 2010Reageer op dit artikel.Kinderen konden tijdens de braderie pony rijden. (Foto: Johan W. Koopmans)..ILPENDAM - De kermis is in Ilpendam in volle gang. Stichting Volksvermaak Ilpendam heeft rondom de kermis een programma met activiteiten samengesteld. Zo was er zaterdag een braderie in het dorp waar kinderen ook pony konden rijden.

Vandaag, woensdag 22 september is er een Wii competitie voor de jeugd vanaf 1330 uur in het Wapen van Ilpendam. Het 'Tien over rood' kermis biljarttoernooi is om 20.00 uur in het Wapen van Ilpendam. Donderdag 23 september: Kermismaaltijd voor 55plussers; ballonnenwedstrijd 19:00 uur Dorpsplein; klaverjassen 20.00 uur Dorpshuis. Vrijdag 24 september viswedstrijd 55-plussers om 14.30 uur in het oude kanaal. Zaterdag 25 september Slingerbal spel om 15.00 uur op het Dorpsplein. Zondag 26 september kermisspelen voor de jeugd, gesponsord door de Rabobank 13.30 uur Burgemeester van Oorschotplantsoen.

Ook is er live muziek in het wapen van Ilpendam. Op donderdag 23 september om 22.00 uur Ilpendam Pop. Zaterdag 25 september om 16.00 uur Henk Kok en om 22.00 uur De Flegmatieke Zonderlingen. Zondag 26 september 16.00 uur DJ MZ Tall.

In het Dorpshuis treden op: Vrijdag 24 september 21.00 uur- IMPACT live; Zaterdag 25 september 21.00 uur - the NOT SERIOUS band(e); Zondag 26 september 15.00 uur kermismuziek; 18.30 uur - Teun Toon en August.

Bron : Echo

22 September 2010

Jouw eigen horrorfilm

De Halloween Fright Night in Walibi World komen steeds dichterbij… Vandaag kan jullie met trots een sneak preview laten zien van het 10 jarig jubileum.

Ik ga nog niets verklappen… Kijk zelf maar! Uiteraard ben ik heel erg benieuwd wat jullie er van vinden!

Jouw eigen horrorfilm… Live!

Lijkt het jou wat om in je eigen horrorfilm te spelen? Kun je wel tegen een stootje, kun je hard rennen en val je niet meteen flauw bij het zien van monsters?

Grijp dan nu je kans. Elk jaar vinden in Walibi World de Halloween Fright Nights plaats. Met 3 Haunted Houses, 4 Scarezones en 4 Shows verandert jouw dagje pretpark in een klap in jouw eigen horrorfilm. Wil je alvast een voorproefje van wat je te wachten staat? Sta de angstaanjagende Eddie de Clown toe je via Hyves te laten zien hoeveel moed je nodig hebt…

Schrik niet bij het zien van jouw persoonlijke gegevens, foto’s, of zelfs die van je vrienden… Hoe komt Eddie hieraan? Waarschuw vooral ook al je vrienden voor Eddie en zijn handlangers.

Ga naar http://clowneddie.hyves.nl/gapmember/17212364/Halloween_Fright_Nights/725_0sdw/

En ga de uitdaging aan…

Bron : Walibi World

21 September 2010

Kermis en taptoe Wilhelmina

AZEWIJN - Schutterij Wilhelmina Azewijn viert van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 september kermis. Die wordt zaterdagavond om 20.30 uur geopend met een taptoe in samenwerking met Fanfare St. Joseph, tamboerkorps Goede Oogst en dweilorkest Azum’s Aosum naast de kerk in Azewijn. Aansluitend is er een feestavond in het Aschwinhuus met muziek van Q5. De zondag begint om 10 uur met een Hoogmis en Sacramentsprocessie. Om 14.30 uur is er een rondgang door het dorp. Na de opening van de kermis door de burgemeester vindt er bij het kerkplein een vendelhulde voor de koningsparen, keizerspaar en genodigden plaats. DJ Angelo speelt van 15 tot 18 uur en van 20 tot 1.00 uur in het dorpshuis. De reveille door de tamboers klinkt maandag al om 6 uur. Om 9 uur maken schutterij en fanfare een rondgang door het dorp. De kinderen van de basisschool worden om 10.30 uur opgehaald, waarna het vogelschieten, vogelknuppelen en de kinderspelen beginnen. DUO XL zorgt ‘s middags en ‘s avonds voor de muziek in het dorpshuis. Tussendoor wordt de nieuwe koning geïnstalleerd. Dinsdag begint het om 9 uur opnieuw met een rondgang door het dorp. Vanaf 11.30 uur vinden het ster- en jeugdschieten plaats. DUO XL sluit de kermis in het dorpshuis af.

Bron : De Weekkrant

20 September 2010

Kermis naar Marktplein Doetinchem

DOETINCHEM - De jaarlijkse voorjaarskermis van Doetinchem die in mei wordt gehouden is in het vervolg op het nieuw aangelegde Marktplein voor het stadhuis.

Dat is het voorstel van het college van b en w van de gemeente Doetinchem.

Dit gebeurt na overleg met ondernemers die vinden dat parkeerplaats de Varkensweide (waar de voorjaarskermis tot dusverre werd gehouden) niet meer voor evenementen mag worden gebruikt.

De kermis in september, tijdens het Stadsfeest, is al op het plein voor het stadshuis. Er is ook naar andere locaties gekeken, maar het Marktplein krijgt de voorkeur boven de Veentjes (Nieuweweg), het Sturkoterrein, De Bleek en het plein aan de achterkant van het stadhuis.

De kermis wordt ingekort tot vier dagen. Daarvoor duurde de kermis zes dagen.

Bron : De Gelderlander

19 September 2010

Buurtkermis komt naar Wheermolen

18 september 2010 - PURMEREND - In de wijk Wheermolen in Purmerend is van woensdag 22 tot en met zondag 26 september kermis. De kermis komt op het braakliggende terrein tussen de Planetenstraat en Mercuriusweg bij winkelcentrum Makado. Er zijn ongeveer tien kermisattracties.

De buurtkermis is zo opgesteld dat de overlast voor de omwonenden tot een minimum beperkt blijft. De geluidsnormen en openingstijden zijn hierop afgestemd.

Ook zijn er afspraken gemaakt met politie, Streetcornerwork en Clup Welzijnswerk om alles in goede banen te leiden. Alle basisschoolleerlingen in de Wheermolen hebben een flyer met kortingsbonnen ontvangen. Direct omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de kermis.

Openingstijden :

woensdag t/m vrijdag 14.00 uur t/m 22.00 uur

zaterdag 13.00 uur t/m 22.00 uur

zondag 13.00 uur t/m 21.00 uur

De kermis in Wheermolen is de laatste van de drie extra buurtkermissen die de gemeente Purmerend - naast de traditionele voorjaarskermis - organiseert ter gelegenheid van het feestjaar Purmerend 600. Eerdere buurtkermissen waren dit jaar in Weidevenne en Purmer-Zuid.

Bron : Webregio

18 September 2010

Ambitious expansion plans for Euro Disney

After securing an agreement with the French government to expand its operations, Euro Disney SCA has unveiled plans to develop a third theme park in the Marne-la-Vallée region, alongside its Disneyland Paris and Walt Disney Studios attractions.

Bron : Interpark

17 September 2010

Een droomwereld in de metaalstad

NIEUW KERMISBOEK VERSCHENEN

Op dinsdag 14 september vond in het Historisch Museum te Hengelo onder grote belangstelling de presentatie plaats van het boek “: EEN DROOMWERELD IN DE METAALSTAD”. Het boek is geschreven door Helmig Kleerebezem die reeds van kinds af aan erg geïnteresseerd is in alles wat maar met kermis te maken heeft. Het boek beschrijft uitvoerig de geschiedenis van de Hengelose kermis en de exploitanten die daar hun domicillie hebben. Bij het begin van de presentatie werd een korte inleiding gehouden door Drs. Karel Loeff, die op boeiende wijze een stukje van de omvangrijke kermishistorie de revue liet passeren. Hierna werd het eerste exemplaar overhandigd aan burgemeester Drs. F.A.M. Kerckhaert. Na de presentatie volgde nog de officiële van de kermisexpositie in het Historisch Museum. De expositie met als titel: De Hengelose Kermis duurt nog tot 14 oktober. Het nieuwe kermisboek (ISBN 978-90-6289-634-9) heeft een formaat van 230x300 mm en telt 240 bladzijden en honderden illustraties. Verder is het gebonden in hard cover. De prijs bedraagt € 37,50.

16 September 2010

Bezoekers beleven horrorfilm in Walibi World

Biddinghuizen, 15 september 2010 – Walibi World pakt dit jaar groots uit tijdens de herfstvakantie. Het park viert het 10 jarig jubileum van de Halloween Fright Nights. Met een nieuw Haunted House, 4 nieuwe Scarezones en 3 nieuwe shows wordt het heftiger dan ooit te voren. De beruchte Eddie de Clown laat de bezoekers hun eigen horrorfilm beleven. Het evenement vindt plaats op elke vrijdag, zaterdag- en zondagavond van 16 oktober tot en met 31 oktober van 18.00 uur tot 22.00 uur. Tijdens deze avonden zijn ook de attracties geopend.

Halloween begon 10 jaar geleden met een aantal acteurs en één Haunted House. Inmiddels is het evenement, met maar liefst 250 acteurs, 3 Haunted Houses, 4 Scarezones en 4 shows, uitgegroeid tot een groots horrorspektakel. Directeur Walibi World Mascha van Till is trots; ‘De grootsheid en heftigheid maken de Halloween Fright Nights tot begrip in Europa. Dit jaar gaan we weer een stap verder. We trakteren onze bezoekers op een avond vol Halloween spanning, die ze nergens anders kunnen beleven, aldus Mascha van Till.’

Nieuw tijdens de Halloween Fright Nights

In de 4 nieuwe Scarezones wordt iedereen verrast door wel heel bekende figuren. Soms net even in een ander ‘jasje’. Wat te denken van horror roodkapje en sneeuwwitje? Maar ook aan levensechte vampiers en ‘horror’wood sterren kunnen de bezoekers niet ontsnappen. Een feest van herkenning! In het nieuwe Haunted House ‘The Villa’ komen de bezoekers terecht in horrorfilm scènes en hierin spelen niet alleen de acteurs de hoofdrol…

Tijdens de nieuwe shows worden grenzen verlegd. Confrontaties met spinnen en slangen staan op het programma. Ook Illusionist Christian Farla gaat nog verder. In zijn show DR. Farlastein laat hij met ongekende trucs zien dat afhakte ledematen nog steeds kunnen functioneren. Wie denkt even te kunnen uitrusten tijdens de spectaculaire dans en zang show van Miss Brandi Russel heeft het mis. Het blijft natuurlijk Halloween…

Algemene informatie

De Halloween Fright Nights kunnen te intens zijn voor kinderen onder de 16 jaar. Wegens de populariteit van dit evenement wordt geadviseerd om entreebewijzen vooraf online te kopen. Het betreden van de Halloween Fright Nights is op eigen risico. Voor de bezoekers die de Halloween Fright Nights niet aandurven, is Walibi World de hele herfstvakantie overdag geopend. Meer informatie is te vinden op: www.frightnights.nl en www.walibiworld.nl Tevens kunnen hier entreebewijzen worden gekocht.

Bron : Persbericht Walibi World

15 September 2010

Schuttersfeest en kermis in Groessen

GROESSEN - Schutterij EMM viert komend weekend het jaarlijks terugkerend schuttersfeest en de kermis in Groessen. Op de vrijdagavond voor het feest is er vanaf 20.00 uur gelegenheid tot het afhalen van de dameskaarten en het inschrijven van nieuwe leden, in het Schuttershuis, gelegen naast de feesttent. Traditioneel wordt het schuttersfeest zaterdag om 18.30 uur vooraf gegaan door de Schuttersmis in de St. Andreaskerk. Op de zondagochtend start om 11.00 uur het prijsschieten in de feesttent. De leden die zich dan willen opgeven voor het koningsschieten, kunnen dit dan doen tot 14.30 uur. Natuurlijk vergezeld door hun echtgenote of vriendin. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door orkest Original Liemers Musikanten. Iedereen is vanaf 20.00 uur weer aanwezig in de tent om te feesten en dansen. De maandagochtend is iedereen al weer vroeg in touw. Om 08.00 uur start de optocht door het dorp waarbij de diverse erebogen, welke door de verschillende buurtschappen zijn opgetuigd, worden aangedaan. De barricades nabij alle erebogen worden geslecht, waarna een vendelhulde wordt gegeven. De buurten trakteren op een hapje en een drankje. Om ongeveer 12.00 uur zal het vogelknuppelen achter de feesttent plaatsvinden. Ongeveer een uurtje later zal begonnen worden met het Koningschieten. Voor het volledige programma: www.liemersvizier.nl.

De Weekkrant

14 September 2010

DVD Oberhausen

Bij Kermisdvdshop is een nieuwe dvd verschenen en wel een reportage van de kermis van Oberhausen.

Kermisdvdshop

13 September 2010

Kermis Leusden naar andere plek

vrijdag 10 september 2010 - LEUSDEN - In september 2009 is na jaren van afwezigheid weer een kermis in Leusden gehouden op het parkeerterrein op de hoek van de Larikslaan en de Groene Zoom. Uit de evaluatie blijkt dat locatie niet ideaal was en het terrein beperkingen kent. Het gemeentebestuur vindt dat een evenemententerrein in Leusden niet mag ontbreken en gaat daarom op zoek naar een geschikte locatie, waar ook een kermis zou kunnen plaatsvinden. Zolang er geen evenemententerrein is kan de kermis worden gehouden op een alternatieve locatie. Het college neemt daar dan een apart besluit over

Leusder Krant

12 September 2010

Oude kermisattracties lokken massa volk

11 September 2010

Kermis Bremen

Van 15 tot en met 31 oktober is het weer 'Bremer Feimarkt' op de BÚrgerweide. Deze kermis is dagelijks geopend van 12 tot 23 uur.

Bron : Kirmes Park Revue

10 September 2010

Mega Resort in Qatar

New mega-resort planned for Middle East

As new leisure developments across the Middle East continue to help cement the region's reputation as a global hub for the attractions industry, three companies have signed a partnership that will see the development of a QAR6bn (US$1.6bn) integrated resort in Doha, Qatar.

Bron : Interpark

9 September 2010

Weert pakt flink uit

De Adrenaline Freefall Tower, de Musik Express, een grote Zweeftoren en de Wellenflieger zijn dit jaar de top- attracties van de kermis in Weert. Met een zeer gevarieerd pakket aan attracties en eetkraampjes maakt de stad het opnieuw waar: ‘Kermis Weert: groot, gezellig en betaalbaar’. Een slogan die inmiddels tot in de verre omtrek bekend is bij de echte kermisliefhebber. De kermis vindt plaats van 24 tot en met 29 september.

Bron : 3 ML

8 September 2010

Kermis Almelo tot zondag 12 september

7 september - Vandaag begint de kermis in Almelo die duurt tot zondag 12 september. Zondag is er weer de vrijmarkt. Dit jaar geen Aadagen. Het geld is op.

Bron : Gele Raaf

7 September 2010

Politie houdt alcoholcontrole tijdens kermis

05 september 2010 - VOLENDAM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties in en om Volendam alcoholcontroles gehouden. Met het oog op de kermis in het vissersdorp werden 242 bestuurders ter controle aan de kant gezet.

Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Beide automobilisten hadden meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in hun bloed. De bestuurders zullen later worden uitgenodigd bij de rechter. Twee andere automobilisten kregen alleen een proces-verbaal en een rijverbod. De officier van justitie zal hen waarschijnlijk een schikkingsvoorstel doen.

Tot slot werd tijdens de controle ook een bestuurder van een bestelbus bekeurd omdat hij te snel reed en een inhaalverbod negeerde. Op de Jaagweg in Katwoude werd in de nacht van zondag op maandag nog een drankrijder aangehouden. Een 30-jarige Haarlemmer kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Bron : Webregio

6 September 2010

Pakwagen in Budel

Even een vrachtwagen parkeren. Dat dacht Bert van Houten toen hij zijn vrachtwagen van zijn miniatuurkermis in Budel parkeerde naast een aantal mastodonten. Op de kermis van Budel stond ook de bekende bootjesmolen van Geert Eeringa. En deze populaire attractie wist in Budel de eerste prijs te halen van de kinderzaken.

Bron en foto Bert van Houten

5 September 2010

Spiegeltent en kermismatinee Sint-Michielsgestel

Spiegeltent op kermis Sint-Michielsgestel

Als uitbreiding van hun jaarlijkse Michaëldag is Stichting de Gestelse Pomp er in geslaagd een nostalgische spiegeltent te arrangeren voor de kermis in Sint-Michielsgestel. Deze kermis vindt plaats in het laatste weekend van september. In nauwe samenwerking met het gilde Sint Anthonis en Sinte Barbara zullen er een aantal activiteiten in en om de tent georganiseerd worden met zowel een hoog cultuurhistorisch gehalte als een Bourgondisch gehalte. De spiegeltent opent vrijdagavond 24 september om 20.00 uur en is tot en met 28 september dagelijks geopend. In de spiegeltent is ook een permanente tentoonstelling van Stichting Kermiscultuur Nederland te zien over spiegeltenten, kermis in het algemeen en in het bijzonder de Gestelse kermis.. Elke dag zal er muziek zijn, speciaal voor 40 plussers. Bovendien zal het koningschieten van het gilde dat één maal in de vier jaar gehouden wordt in de buurt van de spiegeltent plaatsvinden.

Kermismatinee in Sint-Michielsgestel

Op maandag 27 september vindt ’s-morgens in Sint-Michielsgestel voor de vijfde keer de kermismatinee plaats. Deze kermismatinee wordt georganiseerd door Stichting de Gestelse Pomp. De Michaëlsdag start om 10.30 in de spiegeltent. De spiegeltent is open om 10.00 uur. Aan de Kermismatinee werken de nodige kermisdeskundigen aan mee. Noot de Kort presenteert het programma dat bestaat uit interviews, foto’s en reportages. Leny Paashuis, een dame die vroeger nog een danstent uitgebaat heeft is een van de gasten. Andere gasten zijn kermishobbyist Piet Winkelmolen, mondiaal kermisbezoeker Lauran Wijffels en turbo-polypfanaat Maikel van Hoof. Verder zullen Dorpsdichter Gé van Berkel, Spiegeltentbouwer Marc Verhoeven, Draaimolenexploitant Johan Paashuis en het Gestelse Gilde hun medewerking geven. De toegang is gratis!

Bron : Nieuwsbrief september Stichting Kermis-Cultuur Nederland

4 september 2010

Ferrari head praises Abu Dhabi installation

Luca Di Montezemolo, chairman of iconic Italian sports car firm Ferrari, has taken a tour of Ferrari World Abu Dhabi ahead of the theme park's public opening on October 28, 2010.

Located on the man-made Yas Island, which is home to the Yas Island Grand Prix Circuit, Ferrari World is set to become the world's largest indoor amusement park.

The iconic Ferrari GT-inspired roof has been designed by Benoy Architects, with interior theming details provided by P&P Projects, among others.

Montezemolo was taken on a tour of the site by Mohammed Al Mubarak, chief commercial officer of developer Aldar Properties and chairman of Farah Leisure Parks Management.

"Ferrari World Abu Dhabi is a great project among friends driven by a common passion," Montezemolo said.

"The people of Abu Dhabi, in particular Aldar Properties, have done an incredible job creating this spectacular theme park, where you can feel the Maranello spirit."

"Ferrari World Abu Dhabi is dedicated to many different guests from young children to adults, families and motoring fans. Guests will be able to have a very special and unique Ferrari experience," he added.

Bron : Adrian Lennox - Interpark

3 september 2010

Man valt uit achtbaan in Zaandam

ZAANDAM - Een man is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij uit een achtbaan viel op de kermis in Zaandam.

De man kwam na een val van zes meter terecht op de ondersteuning op de grond. Vermoedelijk liep de man op rails van de achtbaan toen hij viel. De man was bezig met een inspectieronde.

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron : De Telegraaf

2 september 2010

Kermisattractie op snelweg verwoest

door Gep Leeflang. dinsdag 31 augustus 2010 - APELDOORN - Dat kon er ook nog wel bij... Op weg terug naar huis stond ineens een van hun kermisattracties in brand. En dat terwijl Cornelis en Aaltje Boersma vorig jaar toch al zoveel ellende hadden gehad.

Cornelis Boersma reed maandagavond over de A9 bij Heiloo. Hij had met vier attracties op de kermis in Alkmaar gestaan en was op weg naar Apeldoorn. Automobilisten attendeerden hem op een enorme rookwolk, die uit het op een oplegger gebouwde Vuilnisbakkenspel kwam.

Boersma stopte en opende de attractie om te kijken wat er aan de hand was. Direct sloegen hoge vlammen eruit. Kortsluiting is de meest waarschijnlijke oorzaak, denkt hij.

,,Hij belde me op en zei dat het Vuilnisbakkenspel compleet was afgefikt'', zegt zijn vrouw Aaltje. ,,Ik vroeg nog of er geen sloot was zodat hij met een emmertje iets kon redden. Maar toen hij de wagen open maakte sloegen de vlammen hem meteen om z'n nek, antwoordde hij.''

In de vlammenzee gingen ook nog speelgoedberen en andere prijzen verloren. In totaal zo'n dertig mille aan handel. ,,Plus de opbrengst van twee dagen'', zucht Aaltje Boersma.

,,Die hadden we in een afgesloten geldkistje zitten. Dat heb ik hier bij me. Helemaal zwartgeblakerd. Ik heb de sleutel nog niet gevonden, maar ik denk dat het weinig verschil maakt. Het kan volgens mij niet anders dan dat het geld compleet verbrand is.''

Het is niet voor het eerst dat ze een attractie in de vernieling zien raken, zegt de kermisonderneemster. ,,Vroeger overkwam ons dat ook een keer met een draaimolen. Maar dat kwam door een klapband. Dit verwacht je toch echt niet.''

De schade moeten ze helemaal zelf dragen, beseft ze. ,,We zijn hier niet voor verzekerd'', zucht ze. ,,Tegen brand kun je in onze business bijna niks doen. Bij de verzekeringsmaatschappijen willen ze je niet hebben. Omdat ze de boel flessen. Ze hebben gelijk hoor. En anders zouden we veel te veel premie moeten betalen. Maar wij zitten er mooi mee.''

Vooral voor haar man is het zuur, zegt Aaltje Boersma. ,,Die bouwt de attracties zelf. Dit was er een met op en neer gaande vuilnisbakken waar je ballen in moet gooien. We hebben in totaal wel vijftien attracties, dus we kunnen het goed redden, maar dit was echt een mooie wagen. Heel jammer.''

,,Het kermisseizoen zit er bijna op'', vervolgt ze. ,,We hebben nog drie kermissen. Maar daar kunnen we nu ook nog problemen mee verwachten. We hadden in die wagen ook attributen voor ons spookhuis geladen en die zijn meeverbrand. Het spookhuis kunnen we dus niet neerzetten, maar ik heb al een gemeente aan de lijn gehad die me niet geloofde. Ik heb al rondgebeld om een spookhuis te huren, maar dat is niet gelukt.''

Ze heeft inmiddels eelt op haar ziel, zodat ze er gelaten de schouders over ophaalt. ,,Verleden jaar heb ik een kindje verloren. Dat is honderd keer erger dan dit.''

Bron : De Stentor

1 september 2010

Huis van de Kerstman in Hasselt

De 3e editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein heeft een primeur. In het midden van de wondere wereld van Winterland Hasselt staat anno 2010 een heus huis van de kerstman! In dat huis kan je gratis gaan kijken hoe de kerstman leeft, werkt, slaapt en eet. Bezoekers zien zijn postkamer (waar alle brieven en pakjes verzameld worden), zijn woonkamer, slaapkamer, enz.

‘De kerstman, 3500 Hasselt’ - Het knusse huis van de kerstman doet dromen van een prachtige winter. Het ontwerp van het huis is geïnspireerd op de Finse huizen in Lapland, met hun ronde balken en het torentje met puntdak. In het huis zullen acteurs gestalte geven aan de kerstman en zijn bediendes, 3 elfjes. Vanaf 8 december ontvangen ze elke dag van 12 tot 20 uur de bezoekers, die er kunnen zien hoe de kerstman woont en werkt. Je kan het huis van de kerstman gratis bezoeken. Een droomhuis voor gezinnen met kinderen!

Sfeervolle binnenstad - Gezellige winkelstraten, sfeervolle restaurantjes, en winterse terrasjes… In de kerst- en eindejaarsperiode is het extra gezellig shoppen in Hasselt. En voor de jongste bezoekers staat er op de Grote Markt een bijzondere ouderwetse draaimolen met 2 verdiepingen, helemaal in Venetiaanse stijl. De ‘Hesselse Poepjee’ is een publiekstrekker van formaat! Een origineel kersttreintje en een echte nostalgische roetsjbaan maken het kinderplezier compleet!

Derde editie van Winterland - De derde editie van Winterland Hasselt start dit jaar op zaterdag 20 november en duurt zeven weken. Het Kolonel Dusartplein wordt in die periode omgetoverd tot een groot winterlandschap met schaatsbaan, kerstmarkt, reuzenrad, grand carrousel en veel meer. Tot zondag 9 januari 2011 kun je er elke dag rondjes rijden op de grootste mobiele schaatsbaan van België, het centrale punt in het winterlandschap. Het 60 meter hoge reuzenrad wordt de blikvanger, waarvan de verlichting tot ver buiten Hasselt zichtbaar zal zijn. Het Kolonel Dusartplein wordt verder gehuld in een schitterende winterse decoratie, met midden op de schaatsbaan een 20 meter hoge kerstboom, boordevol verlichting. Daarnaast staat er op het Kolonel Dusartplein een levensgrote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht.

Bron : Gemeente Hasselt

Oudere berichten

Back