www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

30 September 2011

Kermisprijzen Weert

Maandagavond werden in het kermiscafe aan de Dries de kermisprijzen uitgereikt door wethouder John Cardinaal, kermismeester Albert Stals en raadslid Geert Gabriels.

De uitslag:

Publieksprijs: 1e: Temple of Adventure Cox & Zn (Bassin) 2e: Mission Space Kroon (Kasteelplein) 3e: Discovery De Vries (Stationsplein)

Groot vermaak: 1e: Mission Space Kroon (Kasteelplein) 2e: Snowjet Van der Veen (Stationsplein) 3e: Take Off Ruppert (Langpoort)

Klein vermaak: 1e: Reis door Toverland Hoefnagels (Nieuwe Markt) 2e: Bootjesmolen Eeringa (Nieuwe Markt) 3e: Glijbaan (Kasteelsingel)

Spellen: 1e: Kamelenderby Severeyns (Dries) 2e: Herrie in de keuken Ordelman (Dries) 3e: Schietsalon Lahnstein (Markt)

Verkoop: 1e: Snack Vermolen (Haagse Jantje) (Dries) 2e: Schwenckgrill Mittler (Markt) 3e: Suikerspin Leijdekkers (Dries)

Bron : Gemeente Weert

29 September 2011

Kermis Venlo naar Maasboulevard

De kermis in Venlo wordt dit jaar op de Maasboulevard gehouden. De gemeente heeft dat woensdagmiddag bekendgemaakt. De afgelopen jaren werd het feest gehouden op het Kazerneterrein in Blerick, maar vanwege teruglopende bezoekersaantallen wordt de kermis verplaatst. De Maasboulevard is dichter bij de horeca in de Venlose binnenstad.De Venlose kermis wordt van 14 tot en met 23 oktober gehouden.

bron : L1-L1 NWS

28 September 2011

Babyborrel in GaiaPark

Zondag 4 september werd er getrakteerd op beschuit met muisjes om de geboorte van een gorilla te vieren. Via de kleur van de muisjes werd het geslacht van de gorilla bekend gemaakt. De beschuiten waren belegd met blauwe muisjes. Vele bezoekers dachten al gezien te hebben dat de jonge gorilla een mannetje is. Door middel van foto's van de gorilla die bezoekers hadden gemaakt, konden de dierverzorgers dit ook duidelijk zien en bevestigen. De gorillagroep in GaiaPark heeft er dus een mannetje bij.

Ter gelegenheid van de geboorte zette GaiaPark een namenwedstrijd uit. Hier kwamen meer dan 400 reacties op. Er werd gezocht naar een naam die linkt naar Centraal Afrika, het oorspronkelijke leefgebied van gorillas. Vandaag is de gorilla precies een maand oud en heeft een naam gekregen. Hij heet Tano. Dit betekent 'vijfde' in het Swahili en verwijst naar moeder Dalila. Tano is namelijk het vijfde jong van Dalila.

Bron : Nieuwsbrief Gaiapark

27 September 2011

Disney lands Avatar franchise deal

Walt Disney Parks and Resorts Worldwide is joining forces with filmmaker James Cameron and Fox Filmed Entertainment to bring the fantasy world of Avatar to life at Disney parks.

Bron : Interpark

26 September 2011

DVD Blerick

DVD Blerick

Deze kermis is gehouden van 10 tot 15 juli 2011

Een dvd van een kermis die eigenlijk te weinig aandacht krijgt, maar in de regio toch veel publiek trekt. De dvd bevat een compleet filmverslag van deze kermis, waarin al het vermaak aan bod komt.En extra 80 foto's in een hoge resolutie zijn toegevoegd Hierdoor is de complete speeltijd van de dvd 45 minuten. De dvd wordt geleverd in een luxe cassette en de prijs is inclusief de verzendkosten

Bron : Kermisdvdshop.

25 september 2011

Kermis in Culemborg.

CULEMBORG - Op de Varkensmarkt in Culemborg is er vanaf woensdag kermis. Nadat de zomerkermis eerder geen doorgang vond - De Stichting zomerfeesten Culemborg had te kampen met sterk toenemende kosten - is de gemeente Culemborg nu tot overeenstemming gekomen met Kermisbureau Martin Meijer uit Apeldoorn over de uitgestelde zomerkermis. De kermis is van woensdag 28 tot en met zaterdag 1 oktober te bezoeken van 13.00 tot 23.00 uur. Op zondag 2 oktober staan de attracties ook nog in het centrum, deze zijn dan geopend tussen 13.00 en 21.00 uur.

De Weekkrant

24 september 2011

Nieuw kermisboek L Autopede, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen verkrijgbaar !

De Vlaamse firma l Autopede heeft afgelopen 65 jaar attributen geproduceerd voor draaimolens, babysporten, vliegtuigmolens, kinderrijscholen en andere kermisattracties. Miljoenen kinderen uit Belgie, Nederland, Duitsland en Frankrijk hebben op de kermis in de prachtige modellen van Autopede gezeten.

Piet Winkelmolen, bestuurslid van Stichting Kermis-Cultuur, heeft een boek geschreven over de geschiedenis van l Autopede. Het boek belicht het ontstaan van het bedrijf, de bloei, de internationale klanten, de opkomende concurrentie uit de kunststofhoek en diverse andere aspecten. Tevens maakt u kennis met de familie Baeyens, die in redelijke anonimiteit als eigenaar achter dit merk schuil gaat. U kunt genieten van meer dan 440 fotos en documenten die door de jaren heen gemaakt zijn, waaronder ca. 100 afbeeldingen van (voornamelijk Nederlandse) draaimolens waarop l Autopede-attributen hun thuis hebben gevonden. Het veranderende tijdsbeeld op de kermis zult u ook enigszins terugvinden. Dit boek is daarom veel meer dan de titel, l Autopede, 65 jaar Vlaamse draaimolen attributen, doet vermoeden. Een aanrader voor de kermisliefhebber, maar ook voor de oldtimer-fanaat.

Het ingebonden boek is full colour druk, heeft een 3 mm harde kaft en bestaat uit 190 paginas. Het kost Euro 22,50, exclusief Euro 6,75 verzendkosten. Het is te bestellen via kermisboeken@hotmail.nl Na overboeking van Euro 29,25 op bankrekeningnummer 95.09.74.684 t.n.v. J. de Graaf te Amsterdam, penningmeester van de Stichting Kermis-Cultuur, zal het boek u zo spoedig mogelijk toegezonden worden.

Voor de Duitse, Franse en Belgische markt geldt een porto-tarifering van Euro 8,69. Boeken voor Belgie kunnen ook besteld (en afgehaald) worden bij l Autopede. Het adres is eveneens via onze mail verkrijgbaar.

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier toe!!

Stichting Kermis-Cultuur (Nederland)

23 september 2011

Kermis Vlaardingen verschoven naar voorjaar 2012

De kermis in Vlaardingen wordt dit jaar niet in het najaar gehouden maar in het voorjaar van 2012. Doordat de kermis een nieuwe opzet krijgt is het niet haalbaar om dat dit jaar nog te realiseren. In 2012 wordt in het voorjaar een kermis georganiseerd op het evenemententerrein aan het Buizengat.

Het kermisterrein wordt omheind, er komen toiletten en de politie krijgt een aparte ruimte om goed toezicht te kunnen houden.

Bron : Gemeente Vlaardingen

22 september 2011

Programma Michaeldag 2011 op maandag 26 september

De Gesselse Pomp heeft de invulling van de Michaelsdag bekend gemaakt. Deze dag vind plaats in een Nostalgische Spiegeltent op de kermis van Sint-Michielsgestel

Het programma :

10 uur Tent open en ontvangst bezoekers

10.30-10.40 Interview met Bernhard van Welzenes, kermis-aalmoezenier en inzegening van de Spiegeltent

10.40-10.50 Kermisgebak : Hennie van Oers over de historie hiervan en familie de Raden over de oliebol

10.50-10.55 De gemeente en kermis

10.55-11.00 " De Vliegtuigmolen"

11.00-11.05 "De Spaarkas"

11.05-11.15 Marlies Jutte Kunstenares en kermisfotografe

11.15-11.20 Gedicht van en door Ge van Berkel

11.20-11.45 Pauze (met filmbeelden en kermisachtergrondmuziek) en buiten draaien in de vliegtuigmolen van Tiny- (mini) Paashuis.

11.45-11.55 Wereldpremiere boek over L'Autopede

11.55-12.05 Henny Kleijngeld over haar vader, Addy Kleijngeld, o.a. vermaard (kermis) accordeonist (gelardeerd door accordeonmuziek, gespeeld door Fred van Beek)

12.05-12.10 Stichting kermiscultuur

12.10-12.30 Zwevend meisje (Ondertussen in de spiegeltent accordeonmuziek, gespeeld door Fred van Beek)\

Aansluiend Kermisfeest met Purple Haze en de Gesselse Toppers

Presentator Noot de Kort

Bron : De Gesselse Pomp .

21 september 2011

Professor Mortis organiseert horrorkamp tijdens Halloween Fright Nights

Biddinghuizen, 20 september 2011 - Op vrijdag 14 oktober barst in Walibi Holland de 11e editie van Halloween Fright Nights los. Tijdens deze Fright Nights kunnen bezoekers huiveringwekkende Haunted Houses, Scarezones en Horrorshows ontdekken. Het thema dit jaar is Discover Your Fear, waar bezoekers oog in oog komen te staan met hun grootste angsten. Dit jaar opent een nieuw Haunted House dat geheel in het teken staat van de grootste angst van de Nederlandse bevolking!

Fright Nights Scare Camp 0 Tijdens de premiere avond van Halloween Fright Nights, op vrijdag 14 oktober, organiseert Professor Mortis van het gelijknamige angstinstituut, het zogeheten Scare Camp. Na sluitingstijd blijven de gasten van dit angstaanjagende kamp slapen in Walibi Holland en beleven ze een nacht die ze hun leven niet meer zullen vergeten. Wat Professor Mortis precies voor hen in petto heeft, blijft nog onbekend, maar dat de deelnemers geen oog dicht zullen doen, is een ding dat zeker is. De gelukkigen die mogen komen overnachten worden geselecteerd uit alle deelnemers aan de Scare Test.

Scare Test - Walibi Holland ontwikkelde in samenwerking met Professor Mortis de zogenaamde Scare Test. Door middel van deze test worden de grootste angsten van de Nederlandse bevolking onderzocht. Volgens Professor Mortis is de Scare Test nu al een groot succes: We hebben veel ervaring met dit soort onderzoeken, maar nooit kwamen er binnen een korte tijd zoveel reacties binnen. Doordat veel deelnemers een test invullen krijgen wij een duidelijk beeld van de angsten van de Nederlandse bevolking. Met de testresultaten kan Walibi Holland deze angsten ook daadwerkelijk ten uitvoer brengen tijdens Halloween Fright Nights, zodat de bezoekers hun grootste angst aan den lijve kunnen ondervinden. Mensen kunnen nog tot begin oktober deelnemen aan de test op de website van Halloween Fright Nights.

Algemene informatie - Het evenement vindt plaats op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond van 14 tot en met 30 oktober 2011 van 18.00 uur tot 22.00 uur. Tijdens deze avonden zijn ook de attracties geopend. Walibi Holland is tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Halloween Fright Nights kunnen te intens zijn voor personen onder de 16 jaar. Wegens de populariteit van dit evenement wordt geadviseerd om entreebewijzen vooraf online te kopen. Meer informatie en de Scare Test zijn te vinden op www.frightnights.nl

Bron : Persbericht Walibi Frightnights

20 september 2011

Kermis in Bavel

De kermis in Bavel is van zaterdag 24 september 13.00 uur tot en met dinsdag 27 september 24.00 uur. De kermis staat op het Kerkplein en aan het begin van de Brigidastraat. Doorgaand verkeer is hier dan niet mogelijk. Op zaterdag en zondag is ook geen doorgaand verkeer mogelijk in de Kloosterstraat. De woon- en pakwagens staan tijdens de kermis op het evenemententerrein aan de Zuster Boomaarsstraat.

Op- en afbouw - De opbouw van de kermis begint woensdag 21 september om 7.00 uur. De verwachting is dat na afloop van de kermis de laatste attracties en woonwagens uiterlijk donderdag 29 september om 16.00 uur vertrekken. Vrijdag 30 septemberzijn het Kerkplein, de Brigidastraat en het evenemententerrein weer vrij.

Wat is er op de kermis te vinden - Er staan 13 attracties op de Bavelse kermis, die van 13.00 tot 24.00 uur open zijn. Naast de gebruikelijke gebakwagen, nougat- en suikerspinkraam zijn er ook attracties te vinden als viskraam, trip, autoscooter, kinderbobslee, draaimolen, lijntrek, grijpkranen, balco-rotor en een schietsalon. Nieuw voor dit jaar is de luchtschommel.

Daarnaast rijdt er op zaterdag, zondag en dinsdag ook weer de kermistrein, tussen het kermisterrein en Nieuw Wolfslaar.

Bron : Gemeente Breda

19 september 2011

Binnenkort verkrijgbaar : boek over L'Autopede

Over een week is het zover. Het boek dat Piet Winkelmolen geschreven heeft over de Vlaamse firma L'Autopede wordt gepresenteert op de kermismatinee van Sint-Michielsgestel. Ondertussen kunnen er meer details bekend worden gemaakt. Op de foto ziet u de achterkant van het boek. De tekst geeft een zeer goed beeld van de inhoud van het boek.

Bron : Piet WInkelmolen - Stichting Kermis-Cultuur.

18 september 2011

Michaelsdag kermis Sint-Michielsgestel

Van 24 tot en met 27 september is het kermis in Sint-Michielsgestel. Tijdens deze kermis organiseert de Gestelse Pomp de echte Gesselse Kermisfeesten in een spiegeltent. Deze feesten beginnen al op 23 september.

Michaeldag 2011

Op maandag 26 september vind de Michaeldag plaats. In de spiegeltent presenteert Noot deKort een kermisprogramma. O.a. kermisfamilie de Raden, kermispastoor Bernhard van Welzenes, en Stichting Kermis-Cultuur leveren hun bijdrage aan de Michaeldag

Premiere kermisboek2011

Piet Winkelmolen, secretaris van de Stichting Kermis-Cultuur, heeft een boek geschreven over Autopede, 65 jaar Vlaamse Draaimolen attributen. Dit boek gaat tijdens de Michaeldag in premiere. Alain Baeyens, eigenaar van Autopede, komt speciaal uit het Belgische Melle naar Sint-Michielsgestel afgereisd voor deze happening.

Het zwevend meisje

Stichting Kermis-Cultuur heeft de act het zwevend meisje in bezit. Er wordt op dit ogenblik nog hard gewerkt om de act op tijd gereed te krijgen. Deze act van Stichting Kermis-Cultuur zal voor het eerst te zien zijn tijdens de Michaeldag. Komt dat zien, komt dat meemaken Op 26 september, om 10.30 in de Spiegeltent op de kermis van Sint-Michielsgestel!

Bron : Extra Bericht Stichting Kermis-Cultuur

17 september 2011

Bavel maakt groot dorpsfeest van kermis

De klassieke salonschommels van de familie Leander-van den Oven geven dit jaar een nostalgisch tintje aan de kermis in Bavel. Dit om te vieren dat de kermis dit jaar voor de vijfde keer op de plaats staat waar hij historisch thuishoort: op het Kerkplein naast de kerk. De kermis wordt zaterdag 24 september om 13.30 uur officieel geopend door de dorpspastores John Mersel en Rob van Uden. Daarna sturen de Bavelse kinderen hun ballonnen het luchtruim in, terwijl de koster de klokken luidt. De kermis duurt vier dagen. Een gratis kermistrein rijdt op en neer tussen Bavel en Nieuw Wolfslaar.

Bron : Fango Kermisfoto Nieuwsbrief>

16 september 2011

Weer bepaalt drukte op kermis

VEGHEL - De kermis in Veghel krijgt steeds meer vorm. Op de pleinen en in de straat vinden steeds meer attracties hun plekje. Donderdag startte ook Mark Frencken met de opbouw van de Shake & Roll, een van de topattracties in Veghel.

Na twee jaar afwezigheid keert de exploitant weer terug op het Stadhuisplein. De afgelopen dagen stond de snelheidsmolen in Cuijk opgesteld. "Nog een paar uurtjes en dan staat hij weer klaar voor een nieuwe kermis", vertelt Frencken zo rond het middaguur. Vanaf een pakwagen bestuurt hij een kraan die de zware ijzeren onderdelen op hun plek zet. "We moeten nog een lading ophalen in Cuijk en dan staat alles in Veghel." Hij is benieuwd naar de komende dagen. "Ook op de kermis is de crisis, begrijpelijk, voelbaar. Mensen letten goed op waar ze hun geld aan uitgeven. Logisch, dat doe ik ook." Veel hangt volgens de exploitant af van het weer. "Dat bepaalt echt of het druk wordt."

Omleidingen - De kermis brengt naast vertier ook wat ongemak met zich mee. Veel automobilisten verslikten zich donderdagmorgen al in de doorgang tussen de Hoofdstraat en het Stadhuisplein. Op Vlas en Graan stond namelijk de weekmarkt opgesteld. Af en toe was er geen doorkomen aan. Ook volgende week donderdag is de warenmarkt nog op Vlas en Graan. Gedurende de kermisperiode is het verkeer op het Stadhuisplein, behalve het verkeer aan de winkelzijde, in twee richtingen opengesteld. De bebording is aangepast waardoor verkeer nu mogelijk is van en naar het Zorghotel, De Blauwe Kei, het stadhuis, zwembad en de parkeerplaatsen in Vlas en Graan. Verder zijn de Hoofdstraat en de Markt afgesloten en slechts voor bestemmingsverkeer en toeleveranciers van winkels bereikbaar, dagelijks van 6.00 tot 12.00 uur.

bron : Kliknieuws

15 september 2011

Goede sfeer en divers publiek

VEGHEL - De Duursma Groep verzorgt al jarenlang de organisatie van zestig kermissen, waaronder de Veghelse kermis. Eigenaar Rene Duursma kijkt er naar uit. Het is een cliche, maar Veghel is een plaats waar ik graag kom.

Duursma is een bekend gezicht in de gemeente dankzij de kermis. We organiseren de kermis in Veghel al ruim vijftien jaar. Wij zijn sinds 2009 voor de organisatie kermis- en winterevenementen ISO-gecertificeerd. In september 2010 was er een Openbare Aanbesteding voor de kermissen binnen de gemeente Veghel. Uit de binnengekomen inschrijvingen bleek de aanbieding van Duursma Kermisorganisatie BV economisch het voordeligst te zijn. In combinatie met de ervaringen in de afgelopen jaren heeft dit als resultaat dat ook de komende vijf jaar de kermissen binnen de gemeente Veghel door ons worden georganiseerd.

Kracht - Duursma ziet duidelijke pluspunten van de kermis in Veghel ten opzichte van het evenement in andere gemeenten. Het is een echte familiekermis, die nog betaalbaar is. De afgelopen jaren is de kermis hier wat uitgebreid, nu staat er echt een sfeervol plaatje waar het publiek goed op reageert. Een verklaring voor het succes is er voor Duursma wel. De sfeer is altijd goed en er is een divers publiek. Ook het feit dat het in het centrum wordt gehouden, draagt bij aan het succes. Er zijn meer redenen waarom de organisator graag in Veghel komt. Ik sta al zolang in deze gemeente, dat ik er inmiddels ook veel vrienden en kennissen heb wonen.

Bron : Kliknieuws

14 September 2011

Nick & Simon in Preston Palace

All-in Hotel en Uitgaanscentrum Preston Palace organiseert regelmatig evenementen. Op 5 november staan Nick en Simon in het Twentste Preston Palace voor een optreden. In Preston Palace is ook een indoor-kermis te vinden.

Bron : Preston Palace

13 September 2011

Lustrum Fair SHAMAJO

SANTPOORT-ZUID - Wensstichting SHAMAJO organiseert op woensdag 14 en donderdag 15 september voor de vijfde keer op rij een tweedaagse nostalgische kermis in het Amstelpark. Deze Fair is speciaal voor mensen met een (meervoudige) beperking.

Op de kermis zijn attracties, muziek en theatrale optredens. Deze eerste lustrum editie wordt extra feestelijk geopend door twee SHAMAJO mascottes en SBS6 Hart van Nederland. Ook is Jan Kregting, voorzitter van SHAMAJO, aanwezig.

Voor deelname aan de kermis bestaat geen grens in leeftijd en handicap. Alle deelnemers (VIP's) kunnen in hun eigen tempo, zolang ze kunnen en vooral zolang ze willen, over de kermis lopen.

Deelname is alleen mogelijk door middel van aanmelding vooraf. Iedere aangemelde VIP (gehandicapte) mag per bezoek een gratis gezinslid of begeleider meenemen. Meerdere gezinsleden en/of begeleiders zijn ook welkom, maar zij dienen ter plekke een 'bezoekers passe-partout' aan te schaffen.

Voor meer informatie en aanmelding; www.shamajo.nl.

Bron : Dichtbij.

12 September 2011

Lo-Q makes a splash into waterparks

With the successful 2011 trial wrapping up for the season at Six Flags White Water in Marietta, Georgia, US, Lo-Q has made a splash with the world's first virtual queuing system for water parks.Lo-Q's Q-band product is purportedly the first of its kind ...

Bron : Interpark.

11 September 2011

Kermis in Balgoij

Van zaterdag 10 tot en met maandag 12 september is het weer kermis in Balgoij. De autoscooter en de draaimolen zorgen voor veel vertier. Een lekkere suikerspin mag natuurlijk ook niet ontbreken. De kermis staat opgesteld bij de kerk midden in Balgoij. De inwoners van het dorp zijn dit jaar heel actief bij de organisatie betrokken. Zo worden er oliebollen gebakken, er is een snoepkraam en er wordt een kleurwedstrijd georganiseerd. Voor muzikale gezelligheid kunt u in de feesttent terecht. U bent van harte welkom.

Bron : Gemeente Wijchen

10 September 2011

Grootste, goedkoopste en gezelligste kermis van Limburg

Voor het grootste evenement van Limburg moet je binnenkort in Weert zijn. Na Koninginnedag vindt hier het volgende volksfeest plaats: de kermis! Het centrum van Weert verandert van vrijdag 23 tot en met woensdag 28 september in een groot pretpark met 140 attracties verdeeld over 7 kermispleinen. De kermis biedt een gezellig en goedkoop dagje uit voor het hele gezin: kinderattracties kosten 1,- euro, de meeste grote attracties maximaal 1,80 euro. De kermis in Weert staat bekend als de grootste, goedkoopste en gezelligste van Limburg en kan elk jaar rekenen op honderdduizenden bezoekers.

Attracties - Nieuwe grote attracties dit jaar zijn de Mission Space, Booster Formula 1, Crazy Jump, Take off en Funhouse Fire Department. Ook komt er een vernieuwde Discovery en een nog imposantere Grand Caroussel, die tevens toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Dit is nog maar een greep uit alle 140 attracties die op de Weerter kermis staan. De gehele attractielijst is te bekijken op www.kermisweert.nl. Hier staat ook een plattegrond van alle attracties. Bezoekers kunnen hier tevens hun stem uitbrengen op hun favoriet. De attractie met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De uitreiking vindt plaats op maandag 26 september tijdens de kermis.

Kermisprogramma - De kermis begint op vrijdag 23 september met een officiele opening door burgemeester Wim Dijkstra en wethouder John Cardinaal. Dit gebeurt om 18.30 uur bij de Grand Carrousel op de Markt. Deze opening wordt voorafgegaan door een kwartiertje gratis draaien voor de jeugd (van 18.00 tot 18.15 uur). Op zondag 25 september is om 11.00 uur de traditionele kermismis op de baan van de autoscooters. De kermis wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Huldiging eigenaar schietsalon - Uniek in het kermisprogramma van dit jaar is de huldiging van de ruim 90-jarige eigenaar van de schietsalon, dhr Piet Lahnstein. Hij staat dit jaar voor de 65e keer op een rij op de kermis in Weert. Dit jubileum wordt op dinsdag 27 september om 14.00 uur gevierd met een huldiging.

Reuzenrad van KNEX - Het Jacob van Horne museum in Weert staat tijdens de kermis in het teken van de miniatuurkermis. Deze tentoonstelling van mini-kermisattracties bevat ware kunstwerkjes, tot in detail nagebouwd door vier verschillende modelbouwers. Nieuw dit jaar is het grootste miniatuur reuzenrad ter wereld, gemaakt van KNEX! Het rad is bijna 5 meter hoog en er is 9 maanden aan gewerkt. In het museum staan ook nog twee grote achtbanen van KNEX opgesteld. De miniatuurkermis te bezichtigen van zaterdag 24 tot en met woensdag 28 september van 14.00 tot 17.00 uur (op zondag 25 september van 13.00 tot 17.00 uur). Entree is gratis. In het museum hangen tevens kermisfotos van de Fotogroep Weert.

Praktische zaken - De Weerter kermis is elke dag geopend van 12.30 tot 00.30 uur en met de auto, het openbaar vervoer en de fiets prima te bereiken. De weekmarkt op zaterdag gaat gewoon door, maar wel op een andere locatie. Namelijk de Emmasingel (de binnensingel tussen de Langpoort en Walburgpassage). De markt begint om 9.00 uur en eindigt eenmalig om 14.00 uur. Het stadhuis en de milieustraat zijn tijdens de kermis normaal geopend.

Meer weten over de kermis van Weert? Bekijk de vernieuwde website www.kermisweert.nl. Hier vind je alles over het kermisprogramma en de attracties, maar ook bijzondere kermisfotos, - filmpjes en -verhalen. Volg de kermis ook op twitter via @kermisweert.

Bron : Persdienst Gemeente Weert

9 September 2011

Giraffe-baby geboren in Zoo Safaripark Tripsdrill

Der kleine Sambesi ist der Grosste

Stukenbrock. Der kleine Sambesi war schon bei seiner Geburt so gross wie ein ausgewachsener Mensch. Jetzt, mit gut vier Wochen, uberragt die kleine Rothschild-Giraffe alle im Safaripark. Ausnahme: die erwachsenen Artgenossen. Das Kalb ist der jungste Bewohner des Zoo Safariparks. Uber die Geburt des Giraffen-Kalbes freuen sich alle riesig. Fur Parkchef Fritz Wurms ist der kleine Sambesi einfach der Grosste. Jetzt durfte Sambesi zum ersten Mal raus in die freie Wildbahn vom eingezaunten Aussengehege am Giraffenhaus in die grosse Steppe des Zoo Safariparks zu all den anderen Tieren Antilopen, Zebras, Lamas, Kamele, Gnus, Kamele. Und siehe da, der grosse Sambesi backt zum ersten Mal ganz kleine Brotchen und bleibt meist brav in Mamas Nahe. Sehr zum Erstaunen von Tierinspektorin Inka Schumacher (35), denn die beschreibt den jungsten Safaripark-Nachwuchs als richtigen Draufganger: Er ist schon ziemlich respektlos und lasst sich eigentlich bisher von nichts und niemandem wirklich beeindrucken und bremsen, wenn er durchs Vorgehege tobt. Verglichen mit Mama Schaka und Papa Djambo ist das Rothschild-Giraffen-Kalbchen trotz seiner gut 1,90 Meter - ein Winzling. Am 6. August fiel Sambesi ins Leben. Aus zwei Metern Hohe, ins weiche Stroh im Giraffenhaus. Denn: Giraffen gebaren im Stehen, und da machte Mama Schaka keine Ausnahme. Schon wenige Stunden spater stand der grosse Kleine auf den eigenen wackligen Beinen neben der Mutter. In der Box nebenan: Giraffenbulle Djambo, der Vater des Nachwuchses. Toben, schlafen, essen, wachsen steht auf dem Stundenplan des Giraffenkalbchens. Bis zu sechs Meter werden ausgewachsene Giraffen Bullen gross. Der Hals des kleinen Sambesi wird bis er gross ist um das Dreifache wachsen. Doch bis dahin wird es einige Jahre dauern. Gut eineinhalb Jahre leben Giraffenjunge unter der Obhut der Mutter. In freier Wildbahn werden Giraffen im Durchschnitt 25 Jahre alt, in menschlicher Obhut bis zu 35 Jahren. Bei schonem Wetter darf Sambesi jetzt jeden Nachmittag einen Ausflug in die Steppe unternehmen und jeden Tag ein wenig langer drauen bleiben. Der Zoo Safaripark orientiert sich am Familienleben der Giraffen in der freien Natur. Hier fuhrt die Mutter das Kalb etwa im Alter von drei bis vier Wochen zur Herde.

Bron : Safaripark Tripsdrill

8 September 2011

Kermis in Volkel

Vanaf vrijdag 9 september tot en met maandag 12 september staat het Schakelplein in Volkel weer vol met attracties zoals autoscooter, paradise express, cake walk, wild thing, draaimolen en kramen. De kermisexploitanten en dorpsraad hebben daarnaast een leuk programma samengesteld met een loterij op zaterdag, zondag en maandagavond om 20.30 uur op het kermisterrein. Voor de kinderen is er een speciale kinderloterij op maandagmiddag om 18.00 uur. Natuurlijk met mooie prijzen! Tijdens de familiedag op maandagmiddag draait de kermis voor een lager tarief.

Openingstijden kermis: Vrijdag 9 september vanaf 15.30 uur tot 00.00 uur / Zaterdag 10 september vanaf 14.00 uur tot 00.00 uur / Zondag 11 september vanaf 14.00 uur tot 00.00 uur / Maandag 12 september vanaf 14.00 uur tot 23.00 uur/

Bron : Gemeente Uden

7 September 2011

Tripsdrill sociaal betrokken

ERLEBNISBUSREISE: TRIPSDRILL SOZIAL ENGAGIERT

Der Erlebnispark Tripsdrill bereitet benachteiligten Personen gerne eine Freude. So auch am 9. September: Gemeinsam mit dem WBO, dem Verband baden-wurttembergischer Omnibusunternehmen, wurden uber 1500 Kinder aus Kinderheimen eingeladen, einen Tag im Erlebnispark zu verbringen. Auch Sozialministerin Katrin Altpeter ist dabei und begrusst alle Teilnehmer vor Ort. Wir wunschen allen Besuchern einen vergnuglichen Tag in Tripsdrill.

Bron : Nieuwsbrief : Tripsdrill

6 September 2011

US Firm lands China theme park contract

Econ, a Lakeland, Florida-based engineering firm, has won a contract to handle the design and permitting work for East Bay Water World, a large-scale theme park and resort project to be built on Chongming Island, which sits at the mouth of the Yangtze River in China.

Interpark.

5 September 2011

Eendensport gestolen

In de nacht van 24 op 25 augustus is de kleine spelwagen van Alex Dunkelman gestolen Deze stond aan de Bloemsingel in Groningen Er word door de exploitant 500 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Heeft U informatie neem dan contact op lunaparken@hotmail.com

Bron : Fango kermisfoto

4 September 2011

Kermis in bedum van Start

vrijdag 02 september 2011 - De kermis in Bedum is vandaag vanaf om 14:00 uur van start gegaan. Door het mooie weer en de schoolvakantie was het gezellig druk en heerlijk vertoeven op het kermisterrein. De vele regen van een week eerder leek nog roet in het eten te gooien, maar het terrein ligt er nu goed bij.

Bron : Bedumer.

3 September 2011

Walibi onderzoekt grootste angsten van Nederlandse bevolking

Biddinghuizen, 1 september 2011 Walibi Holland start een onderzoek naar de grootste angsten van de Nederlandse bevolking. Waar zijn Nederlanders het meest bang voor, is dat een vliegtuigcrash, brand, een ontvoering of een slangenbeet? De uitkomsten van dit angstonderzoek gebruikt Walibi Holland voor de invulling van Halloween Fright Nights, die dit jaar voor de elfde keer in de herfstvakantie worden gehouden.

Scare Test - In samenwerking met het Mortis Institute ontwikkelde Walibi Holland de zogenaamde Scare Test. Een online test die in een aantal vragen de deelnemer inzicht geeft in zijn of haar grootste angsten. Op de speciale website van het attractiepark kan men gratis aan de test deelnemen. Het onderzoek zal eind september worden afgerond. Park-directeur Mascha van Till: De top-3 van grootste angsten onder de Nederlanders gaan we tijdens de Fright Nights ook echt in praktijk brengen. We dagen de bezoekers uit om weerstand aan deze grootste angsten te bieden. Het park is ervan overtuigd dat Halloween Fright Nights editie 2011 als meest angstaanjagend de boeken in zal gaan. Elk jaar vragen de bezoekers om nog heftigere spookhuizen en Scarezones. Door de uitslagen van dit onderzoek zijn we in staat om bezoekers een nog realistischer Halloween te laten beleven aldus Van Till.

Halloween Fright Nights: Discover Your Fear - Het vierde spookhuis dat dit jaar geopend wordt, zal volledig in het thema Discover Your Fear staan. Daarnaast pakt het park weer groots uit met nieuwe angstaanjagende Scarezones, Spookhuizen en Horrorshows. De populaire clown Eddie kampt met psychische problemen, waarvoor hij op dit moment door het Mortis Institute wordt behandeld. Walibi Holland garandeert de bezoekers echter dat Eddie de Clown tijdens Halloween zeker van de partij zal zijn. In de loop van september zal het volledige programma van Fright Nights bekend gemaakt worden.

Algemene informatie - Het evenement vindt plaats op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond van 14 tot en met 30 oktober 2011 van 18.00 uur tot 22.00 uur. Tijdens deze avonden zijn ook de attracties geopend. Walibi Holland is tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Bron : Walibi

2 September 2011

DVD Geldern

DVD Geldern (D )

Deze kermis is gehouden van 11 tot 14 juni 2011 De kermis is ook erg populair bij Nederlandse kermisbezoekers. Er is dan ook een filmoverzicht in HD gemaakt van compleet ongeveer 60 minuten. Apart in een menu is een filmpje van de bekende Devil Rock opgenomen Extra zijn bijgevoegd 130 rechten vrije fotos in een hoge resolutie De DVD is verpakt in een luxe cassette en de prijs is altijd inclusief verzendkosten

Bron : Kermisdvdshop.

1 September 2011

Kermis In Haps

Van 3 t/m 6 september is het weer kermis in Haps. De kermis staat aan het Marijkeplein en wordt georganiseerd door Willy Seggers & Martin Meijer. Op de kermis staan attracties als een draaimolen, autoscooters, een rupsbaan en een Wipp. Ook zijn er diverse gokattracties en kramen met snoep en gebak.

Binnenkort is het ook kermis in Cuijk en Beers. Van 9 tot 13 september in Cuijk en twee weken later van 25 tot 27 september in Beers. Meer informatie over deze kermissen volgt binnenkort op de gemeentepagina van de gemeente Cuijk

Bron : Gemeente Cuijk.

Meer nieuws in Nieuwsarchief