www.hullygully.nl

Alle foto's zijn copyrighed, alle rechten hiervan voorbehouden aan Marcel van der Laan, E-Commerce, Attractie- en Vakantiepark Slagharen

All pictures are copyrighed, all rights reserved by Marcel van der Laan, E-Commerce, Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Kilometers file door Miracle of Lights Parade in Slagharen

Reeds om 11:00 uur waren de eerste filemeldingen genoteerd. Het mooie zonnige weer en de nieuwe Miracle of Lights Parade trok meer dan 20.000 dagbezoekers naar het noord-oosten van het land. “De wigwamtenten, vakantiehuizen en nieuwe bungalows waren reeds sinds weken volgeboekt” vertelt operationeel directeur B. Bemboom, “dus we wisten inderdaad wel dat het druk zou worden.”

Alle medewerkers werden het afgelopen weekend ingeroosterd – en dus stonden er 500 glimlachende gezichten klaar om de gasten te ontvangen. Parkeerwachters en verkeerregelaars stonden om 08:30 uur reeds de eerste bezoekers te woord en hielpen een ieder om een plekje te vinden op de parkeerplaats. Om 10:30 uur werd besloten om de parkeergelegenheid met een nabij gelegen weiland uit te breiden – op het eigen terrein was simpelweg niet genoeg plek beschikbaar.

De monorail, de minetrain en diverse andere attracties werden voorzien van extra treinen, wagentjes etc. om de wachtrijen zo kort mogelijk te houden en de doorstroom te bevorderen. En dat bleek een succes want zo dienstdoende dutymanager Eelco: “Wij hebben vandaag slechts twee klachten ontvangen; 1 van een meneer die vond dat zijn dochter toch in een attractie mocht ondanks dat onze meetlat aangaf dat zij te klein was en 1 van een meneer die vond dat hij te lang moest lopen van de auto naar het park – verder alleen maar stralende gezichten!” 2 uit 20.000 lijkt inderdaad een goed resultaat.

Het is druk en gezellig op het park. Veel Duitse gasten en hier en daar een Limburgs accent geven het geheel een vakantieachtige uitstraling. Om 18:00 uur begint de schemering in te zetten en plotsklaps gaan er miljoenen lichtjes aan. Afgelopen weekend ging de Miracle of Lights Parade van start. Een zee van kleine lichtjes tovert het park om in een romantisch en sprookjesachtig geheel. Overal in het park zijn dieren van Amerikaanse oorsprong door lichtfiguren ontstaan en het park is vanaf nu tot 30 oktober iedere avond tot 20:00 uur geopend.

Rond een uur of 19:00 uur start de Miracle of Lights Parade, een droomachtig verlichte stoet van 12 bijzondere voertuigen (van een antieke Amerikaanse postkoets tot een A-Ford uit 1928) in combinatie met meer dan 100 cowboys, indianen, prinsessen, chique dames van adel, boeven, clowns en sheriffs veranderen het park in een magnifiek gebeuren. De stoet trekt door de Main Street van het park richting de fontein. Links en rechts van de Main Street staan duizenden kinderen met lichtstaafjes te zwaaien naar hun favoriete artiest. Zelfs de kostuums van de artiesten zijn voorzien van een tigtal kleine lichtjes. Je waant je even in de glitter en glamour wereld in plaats van in het Overijsselse Slagharen. Zelfs de suikerspin die menig kind trots in zijn handje vasthoudt vertoond allerlei kleurtjes – men heeft het houten stokje vervangen door een lichtgevend stokje dat keer op keer van kleur verandert!

De stoet verzameld zich rondom de fontein en zo gauw de laatste wagen zijn plek heeft ingenomen worden de bezoekers verrast door een prachtig vuurwerk in combinatie met diverse spectaculaire optredens uitgevoerd door internationale artiesten. Van vuurspuwende cowboys boven op het dak van de saloon tot een betoverende zangeres hoog in de Freefall – er is zoveel te beleven….

Met een daverend applaus belonen de vele bezoekers de vele optredens en maken zich gereed om weer richting huis te vertrekken. Inmiddels hebben de parkeerwachters en verkeersregelaars hun plek weer ingenomen en verwijzen alle vertrekkende auto’s naar de uitgang van de parkeerplaats. De medewerkers nemen afscheid van het hoogste bezoekersaantal van het seizoen en wensen iedereen een goede terugreis.

Slagharen kijkt terug op de tot op heden drukste dag van het seizoen…

Marcel van der Laan, E-Commerce, Attractie- en Vakantiepark Slagharen

terug